TV-Monitori

LG novi opeartivni sistem webOS za Smart TV platformu

Novi operativni sistem u velikoj meri pojednostavljuje korisničko istustvo i predstavlja budućnost Smart TV platformi.

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je najnoviju Smart TV platformu tokom nedavno održanog Međunarodnog sajma potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. Novi operativni sistem pruža intuitivni interfejs koji omogućava jednostavno korišćenje i osvežavajuće korisničko iskustvo, dok ujedno omogućava developerima da na veoma lak način kreiraju aplikacije koje dodatno doprinose kompatibilnosti LG Smart televizora i ostalih uređaja.

LG webOS

„Lepota webOS operativnog sistema sastoji se u slobodi i neverovatnoj jednostavnosti koju omogućava korisniku. Uvereni smo da će korisnici stoga uživati u navigaciji i istraživanju najrazličitijeg sadržaja koji pruža webOS platforma“, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u okviru kompanije LG Electronics Home Entertainment.

Nova webOS platforma biće uvedena u više od 70 odsto LG Smart televizora tokom 2014. godine, što će u velikoj meri pojednostaviti celokupno Smart TV iskustvo. Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, pretraživanje i pregledanje sadržaja, kao i povezivanje sa ostalim uređajima će uz pomoć ovog operativnog sistema biti lakše nego ikada do sad. Kada korisnik po prvi put uključi LG Smart televizor sa webOS operativnim sistemom, na ekranu se pojavljuje BeanBird pomoćnik koji pomaže pri procesu podešavanja. Sve što je potrebno jeste da korisnik mahne svojim Magic Remote daljinskim upravljačem ili pritisne dugme „OK“ kako bi dobio potrebnu informaciju od ovog „krilatog“ pomoćnika. Pored toga, webOS prepoznaje i eksterne uređaje povezane sa televizorom, omogućavajući korisniku da im pristupi uz pomoć jednostavnog interaktivnog menija.

Zahvaljujći opciji Launcher, klizećem meniju koji se nalazi u donjem delu ekrana, korišćenje televizora uz pomoć webOS predstavljaće pravo zadovoljstvo. Korisnici će moći da biraju između klasičnog TV i Smart TV sadržaja, kao i sadržaja na eksternim uređajima bez potrebe da se vraćaju na Home meni. WebOS takođe omogućava istovremeno prikazivanje različitog sadržaja, bilo da je u pitanju televizijski program, igranje video igara ili pretraživanje interneta. Osim toga, zahvaljujući opciji Live Menu, korisnik nesmetano može pristupiti informaciji o kanalu, pretrazi i različitim opcijama za vreme gledanja TV programa.

LG razvojni tim webOS operativnog sistema u Silikonskoj Dolini je takođe stvorio poseban meni Today koji korisnicima preporučuje popularne TV emisije, propušten sadržaj, kao i filmove koji će se emitovati. Meni Today se može se proširivati i smanjivati uz pomoć Magic Remote daljinskog upravljača u zavisnosti od potrebe. LG webOS takođe pruža pristup LG Store prodavnici, što omogućava korisnicima da izaberu niz različitih aplikacija i igrica koje se mogu igrati na Smart TV platformi. Na taj način, zahvaljujući uredno kategorizovanom digitalnom sadržaju, korisnici će moći da uživaju u različitom 3D sadržaju, igrama i filmovima.

Leave a Reply