LG_Zakrivljeni OLED televizor
TV-Monitori

LG počinje sa prodajom prvog zakrivljenog OLED televizora na svetu

Od danas korisnici u Južnoj Koreji imaju priliku da naruče jedinstven model OLED televizora

LG Electronics je najavio početak prodaje prvog zakrivljenog OLED televizora na svetu (model 55EA9800), koji će prvo biti dostupan korisnicima u Južnoj Koreji. LG Electronics je prva i jedina kompanija na svetu koja će u prodaji imati modele televizora koji poseduje flet i zakrivljene OLED ekrane. Na ovaj način, LG zauzima vodeću ulogu na tržištu OLED televizora, za koje agencija DisplaySearchpredviđa da će 2016. godine obuhvatati čak 7 miliona jedinica.

LG_Zakrivljeni OLED televizor

Nakon više od pet godina istraživanja i razvijanja ekrana sa zakrivljenjem najoptimalnijim za ljudsko oko, kompanija LG je na tržište plasirala televizor koji u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koje je prisutno kod flet ekrana.

 

„Naš zakrivljeni OLED televizor ne predstavlja samo jedan od najsavremenijih ekrana današnjice, već je i svedočanstvo istinske posvećenosti kompanije LG Electronics stalnom unapređenju TV tehnologije i omogućavanju da ljudi širom sveta uživaju u najuzbudljivijem korisničkom iskustvu“, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

LG_Zakrivljeni OLED televizor1

Sa debljinom od samo 4,3 milimetra i težinom od 17 kilograna, model EA9800 proizvodi živopisnu i realnu sliku uz pomoć jedinstvene WRGB tehnologije. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG zakrivljeni OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima kao i na većini ekrana koji se danas proizvode.

 

Internacionalne agencije za testiranje i izdavanje sertifikata kvaliteta TÜV Rheinland, Intertek i VDE, nedavno su nagradile LG zakrivljeni OLED televizor za izuzetan kvalitet slike, dok je ovaj model početkom godine dobio i Red Dot priznanje za najbolji dizajn.

Leave a Reply