TV-Monitori

LG predstavio novu liniju UltraWide monitora u Srbiji

Kompanija LG Electronics (LG), lider u  proizvodnji UltraWide monitora, predstavila je novu liniju u kojoj su podjednako zastupljeni kako profesionalni, tako i modeli monitora namenjeni svakodnevnoj upotrebi. Na čelu proizvodne palete nalazi se model 34UM95, jedinstven na svetu zbog svoje dijagonale od 34 inča, sa odnosom prikaza od 21:9 i QHD rezolucijom (3440×1440). Osim ovog, prikazani su i UM65 modeli, sa dijagonalama ekrana od 34, 29 i 25 inča i rezolucijom 2560×1080.

Kao vodeći proizvođač monitora s razmerom prikaza 21:9, kompanija LG kreira vrhunske ekrane sa IPS panelom, koji performansom i kvalitetom slike zadovoljavaju najrazličitije zahteve korisnika, od onih profesionalnih do svakodnevnih.

lg-ultrawide

 

„Ponosimo se činjenicom da je naša kompanija prva predstavila jednistveni monitor na svetu, koji se odlikuje ne samo vrhunskim dimenzijama, već i fenomenalnim tehnološkim mogućnostima i kvalitetom slike. Profesionalni korisnici u Srbiji, kao i oni koji ne prave kompromise kada su kvalitet slike i visoki standard performansa u pitanju, konačno će obradovati ova linija izuzetnih proizvoda“, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.

34UM95 – veličanstven u svakom smislu

Model 34UM95 zaslužuje poštovanje, ne samo zbog svojih impozantnih dimenzija, već i zbog Ultra Wide QHD displeja sa rezolucijom od 3440 x 1440 piksela, što je skoro 2,4 puta veće od 16:9 Full HD rezolucije, a skoro 1,8 puta veće nego kod 21:9 Full HD monitora. Nikada do sada nije postignuta takva gustina piksela kod ekrana ovakvih dimenzija, čime je omogućen izuzetno efikasan rad profesionalnih montažera i svih stručnjaka koji se bave trodimenzionalnom grafikom i vizuelnom umetnošću.

Model 34UM95 poseduje najveću brzinu prenosa podataka, čak do 20 Gb/s, zahvaljujući Thunderbolt™ 2 tehnologiji koja omogućava gledanje i uređivanje video snimaka visoke rezolucije, dok ujedno pruža mogućnost prosleđivanja podataka i na druge uređaje, a sve to preko jednog jedinog porta. Može se istovremeno priključiti i više uređaja, čime se omogućava kreiranje neverovatno efikasnih radnih stanica, a povezivanje je omogućeno preko HDMI i DisplayPort konektora. Uz pomoć Thunderbolt™ 2 tehnologije, moguće je povezati 34UM95 sa Apple Mac Pro računarom, pa će svi korisnici moći da uživaju u prednostima najbrže kablovske veze.

Zahvaljujući visokokvalitetnom IPS panelu, 34UM95 model daje neverovatno čistu sliku koja obiluje jasnim bojama i prikazuje više od 99 posto sRGB spektra, a korišćenjem DisplayPort konektora, moguće je postići obradu boja od čak 10 bita. Uz pomoć True Color Finder softvera, postoji mogućnost i hardverske kalibracije, koja neverovatno verno prikazuje boje.

Sve ove karakterstike upakovane su u vrlo elegantnu ambalažu, usklađenu sa LG CINEMA SCREEN dizajnom i opremljenu Crystal Float postoljem, koji stvara vizuelni utisak lebdenja. Osim tananog okvira i providnog postolja, i stereo-zvučnici ugrađeni u monitor doprinose verodostojnom doživljaju prilikom igranja igrica i gledanja filmova.

Kako bi se karakrteristike ovog monitora najvernije predstavile, njihove specifikacije prezentovali su eksperti iz oblasti arhitekture i video montaže, kojima ovaj proizvod olakšava svakodnevni profesionalni rad.

„S obzirom na to da je arhitektura posao gde je veoma važno imati što bolji pregled nad onim što radite i što je moguće precizniju perspektivu, moram priznati da sam impresionirana performansama ovog monitora. Najveće oduševljenje izazvala je zaista jednostavna instalacija softvera, a kasnije i brojne druge mogućnosti kao što su multitasking i split screen“, rekla je Ana Danilov, inžinjer arhitekture.

„Za video montažu je izuzetno važno da imate što jasniju sliku pred sobom, ali LG 34UM95 monitor pruža mnogo više od toga. Neverovatne razmere ekrana, kao i druge vrhunske tehnološke mogućnosti pred vama stvaraju oštru sliku i izrazito jasne boje“, rekao je Aleksandar Jakonić, ekspert iz sveta filmske umetnosti.

Monitor 34UM95 već je dobio i međunarodno priznanje, u aprilu 2014. godine, kada je osvojio „TIPA“ nagradu, koja se dodeljuje za najbolji foto-monitor.

34/29/25UM65 — za široku upotrebu

Serija monitora sa oznakom UM65, obogaćena je izvanrednom tehnologijom izrade displeja, a na tržištu se nalazi u dimenzijama od 34, 29 i 25 inča. Sva tri monitora poseduju ekran rezolucije 2560×1080, što im omogućava prikazivanje više od 99 posto boja sRGB spektra. Čak ni brzi pokreti više ne predstavljaju problem, jer ovi monitori poseduju brzinu reakcije od 5 Ms, a zahvaljujući IPS panelu ugao posmatranja iznosi 178 stepeni, što ih čini idealnim kako za gledanje filmova, tako i za igranje igrica. Njihov jednostavan i elegantan dizajn upotpunjen je ultratankim LG CINEMA SCREEN okvirom, a model 34UM65 ima i providno Crystal Float postolje.

Ova linija monitora izuzetno je laka za svakodnevnu upotrebu. Ukoliko odaberete režim rada za čitanje, ekran će odati utisak pravog papira, što manje zamara oči, a ujedno i  štedi energiju. Osim toga, svakodnevni rad olakšava i 4-Screen Split funkcija, jer omogućava više otvorenih prozora istovremeno, deleći ekran na više polja (maksimalno 4). Ukoliko korisnik želi da promeni dimenzije otvorenih prozora, potrebno je samo da povuče bilo koju ivicu prozora, a ostali će se automatski prilagoditi novoj dimenziji.

Preporučene cene za 25UM65-P model iz UltraWide linije monitora iznosi 32,990 dinara, za model 29UM65-P 49,990 dinara, dok je model 34UM65-P u ponudi po ceni od 79,990 dinara.

Leave a Reply