LG Google TV
TV-Monitori

LG na CES-u predstavlja dva nova Google televizora

Korisnički interfejs i glavni meni LG Google televizora su u potpunosti prilagođeni brzom pristupu i lakom pretraživanju interneta

LG Electronics će na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show – CES) u Las Vegasu predstaviti nove modele Google televizora. Novi televizori, sa oznakama GA7900 i GA6400, uz unapređeni dizajn, kombinuju napredne tehnologije kompanija LG i Google, kako bi u potpunosti zadovoljili očekivanja potrošača.

LG Google TV

Poslednja Google platforma i redizajnirani LG Magic Remote Qwerty daljinski upravljač su značajno poboljšali efikasnost glasovnog pretraživanja i korišćenja brojnih opcija koje donose ovi modeli. Ažurirani Smart Homeservis omogućava jednostavniji pristup VoD (Video on Demand) funkciji, YouTube aplikaciji i ostalim Smart sadržajima. Pored toga, premijum model poseduju i jedinstveni LG CINEMA SCREEN dizajn, koji gotovo u potpunosti uklanja okvir ekrana što osigurava još uverljiviji 3D prikaz.

„Naš cilj da konstantno razvijamo uređaje za kućnu zabavu koji omogućavaju našim korisnicima jedinstveno iskustvo, a LG Google televizor je upravo jedan takav uređaj“,  izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Ovi modeli kombinuju Android operativni sistem, koji je razvila kompanija Google, sa pogodnostima 3D i Smart tehnologije kompanije LG Electronics, a rezultat je sveobuhvatni sistem za kućnu zabavu oličen jednostavnošću.“

Uz nove modele LG Google televizora dolazi i Magic Remote Qwerty daljinski upravljač, koji uz kompletnu tastaturu, koristi i tehnologiju prepoznavanja glasa i pointing funkciju. Sofisticirana tehnologija prepoznavanja glasa omogućava jednostavno izdavanje verblanih komandi svakodnevnim glasom i savršeno se uklapa sa ogromnim mogućnostima pretraživanja koju nudi kompanija Google, kao i sa pristupom preko 100 000 dostupnih filmova i TV serija.

Ljubitelji video igara će posebno biti oduševljeni preinstaliranom OnLive® aplikacijom, koja pretvara ovaj televizor u sjajnu igračku platformu i to bez potrebe povezivanja sa konzolom. Zahvaljujući ovoj aplikaciji, svim korisnicima je dostupno više stotina visokokvalitetnih video igara, a CINEMA 3D tehnologija će dodatno povećati uživanje pri igranju, donoseći sjajne 3D efekte. Pored toga, LG Google televizor nudi i ogromne mogućnosti povezivanja sa drugim uređajima u vašem domu.

 

Leave a Reply