TV-Monitori

LG predstavlja najveći Ultra HD zakrivljeni OLED televizor na svetu od 77″

Pored impresivnog 77EC9800 modela, kompanija LG Electronics donosi i širok spektar OLED televizora na najznačajniji sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu.

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće najveću seriju OLED televizora na svetu na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), koji se od 7. do 10. januara održava u Las Vegasu. Posetioci CES sajma imaće priliku da vide najveći Ultra HD zakrivljeni OLED televizor na svetu (model 77EC9800), zajedno sa drugim OLED modelima dijagonala između 55 i 65 inča. Na LG štandu će se naći i elegantni GALLERY OLED televizor (model 55EA8800), kao i najnoviji zakrivljeni OLED televizor (model 55EB9600) koga odlikuje niz ekoloških karakteristika.

LG_Ultra HD zakrivljeni OLED televizor_Foto1

„Svi LG OLED modeli koji će biti prikazani na CES sajmu nude vrhunski kvalitet slike i prefinjenu, modernu estetiku’’, rekao je In-kyu Lee, viši potpredsednik i rukovodilac TV odeljenja u kompaniji LG Electronics Home Entertainment. „Stvarajući televizore sledeće generacije, LG nastavlja da koristi svoje tehnološke i dizajnerske ekspertize, da bi lansirao impresivne OLED modele na tržište.’’

 

Ultra HD zakrivljeni OLED televizori dijagonala od 55, 65 i 75 inča, kombinuju jedinstvenu LG WRGB OLED tehnologiju i 4K rezoluciju ekrana (3840 x 2160 piksela), zarad potpuno novog nivoa kvaliteta slike i doživljaja gledaoca. Ispunjujući ekran sjajnom, visoko-kontrastnom slikom, nežno zakrivljen ekran modela 77EC9800 poseduje i  jedinstveni stalak u obliku lista. Ovaj gigantski model kompanije LG, sa dijagonalom od 77 inča, dobitnik je i značajnog CES priznanja za najbolju inovaciju.

 

Model 77EC9800 je opremljen jedinstvenim Tru-Ultra HD Engine Pro tehnologijom, koja omogućava konvertovanje SD, HD ili Full HD sadržaja u neverovatan kvalitet slike koji je približan 4K rezoluciji. Rezultati su još savršeniji, s obzirom na to da poboljšani algoritam ima sposobnost ispravke grešaka, kako bi se sprečio nastanak zamagljenih fragmenata usled procesa konvertovanja. Ovaj model takođe poseduje Motion Estimation Motion Compensation tehnolgiju (MEMC), koja omogućava slika bude još jasnija i realističnija.

 

Najnoviji LG Ultra HD zakrivljeni OLED 9 imaju mogućnost da dekodiraju emitujuće signale u H.264 i HEVC H.265 formate, pri brzini od 30p i 60p. Instalirani dekoder reprodukuje Ultra HD sadržaj sa eksternih uređaja povezanih preko HDMI, USB ili LAN portova. Model 77EC9800 takođe inkorporira najnoviju LG Smart TV platformu i LG ULTRA CINEMA 3D tehnologiju, omogućavajući korisnicima da uživaju u jedinstvenom i intuitivnom iskustvu.

Najnoviji 55EB9600 zakrivljeni OLED televizor dokazuje privrženost kompanije LG proizvodnji koja je odgovorna prema životnoj sredini. Ovaj „zeleni“ televizor napravljen je od više recikliranih materijala i znatno manje delova od prethodnog modela. Model 55EB9600, koga karakteriše i izuzetna ušteda energija, takođe je dobitnik prestižne CES nagrade za inovaciju, zbog svojih ekoloških funkcija i izvanrednog kvaliteta izrade.

Leave a Reply