TV-Monitori

LG predstavlja prvi zakrivljeni Ultra HD televizor dijagonale 105 inča

Na predstojećem CES sajmu premijerno će biti prikazan neverovatni 105UB9 model, koji nudi impresivni 21:9 odnos ekrana i zapanjujući kvalitet slike.

Kompanija LG Electronics (LG) najavila je da će na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstaviti 105UB9, prvi zakrivljeni Ultra HD televizor sa odnosom ekrana od 21:9. Ovaj premijum televizor je takođe i prvi zakrivljeni Ultra HD model sa dijagonalom od čak 105 inča, što ga čini najvećim zakrivljenim televizorom ikada napravljenim.

Pored širokog ugla gledanja, ovaj televizor gledaocu nudi fenomenalan kvalitet slike uz mogućnost prikazivanja i najmanjih detalja sa veličanstvenom jasnoćom, što gledaocima omogućava potpuni vizuelni doživljaj. Bioskopske proporcije (21:9) CinemaScope displeja omogućavaju neverovatno iskustvo gledanja filmova, dok će proširene dimenzije omogućiti korisnicima da nesmetano pristupe različitim informacijama sa bočne strane ekrana, čak i bez prekidanja prethodnih aktivnosti.

LG zakrivljeni Ultra HD televizor dijagonale 105 inča

„Sa rezolucijom od 11 miliona piksela, zakrivljeni LCD panel od 105 inča je dokaz našeg kontinuiranog vođstva na tržištu ekrana sledeće generacije, nudeći prvoklasnu vrednost našim potrošačima”, rekao je Yong-kee Hwang, viši potpredsednik i direktor jedinice za razvoj TV poslovanja kompanije LG Display.

„Kao nosilac najviših svetskih priznanja, LG model 105UB9 se bazira na najnovijim tehnologijama kako bi pružio jedinstveno iskustvo gledaocima. Nastavićemo da unapređujemo tržište televizora sledeće generacije i da dokazujemo da je sa kompanijom LG sve moguće,” izjavio je In-kyu Lee, potpredsednik i direktor jedinice za kućnu zabavu kompanije LG Electronics.

Sa rezolucijom ekrana od 11 miliona piksela (5120 x 2160), model 105UB9 predstavlja uspešnu saradnju sestrinskih kompanija LG Electronics i LG Display. Kako bi se realizovala zakrivljenost televizora, uvedena je nova tehnologija u cilju zadržavanja strukturalne celine i stvaranje jednake boje i bistrine preko velike površine ekrana. Do sada, OLED paneli su najčešće korišćeni za izradu zakrivljenih ekrana, s obzirom na njihovu sposobnost da generišu sopstvenu svetlost. Međutim, LG Display je prevazišao izazov nejednakog pozadinskog osvetljenja usavršavanjem svoje TFT (Thin Film Transistor) tehnologije u cilju sprečavanja prelevanje boje i osiguravanja superiornog iskustva gledaoca iz bukvalno svakog ugla.

Posetioci LG štanda na CES sajmu će od utorka, 7. januara do petka, 10. januara, imati priliku da se uvere u kvalitet jedinstvenih proizvoda južnokorejskog giganta.

Leave a Reply