TV-Monitori

LG primenio Quantum Dot tehnologiju na novom 4K UHD televizoru

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće novi 4K ULTRA HD televizor obogaćen Quantum Dot tehnologijom, što je nova komponenta proširene serije LG televizora koja će biti predstavljena na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, od 6. do 9. januara naredne godine. Novi model kompanije LG pruža širu paletu, kao i bolju zasićenost boja nego obični LCD televizori, a biće dostupan u prodaji već sledeće godine.

Zahvaljujući tehnologiji kvantnih čestica, ovaj model televizora prikazuje izuzetno širok spektar boja, čineći ga idealnim za emitovanje sadržaja u 4K rezoluciji. Ova napredna tehnologija se zasniva na nano kristalima veličine od 2 do10 nanometara, a svaka tačka emituje različitu boju, zavisno od svoje veličine. Dodavanjem sloja kvantnih tačaka ispred LCD pozadinskog osvetljenja, značajno se poboljšava nivo reprodukcije, kao i ukupna osvetljenost slike.

S obzirom na to da nano tačke emituju izuzetno žive boje, tehnologija kvantnih tačaka može značajno da poboljša mogućnosti LG 4K ULTRA HD IPS ekrana, koje su već izvanredne. Dodavanjem sloja kvantnih tačaka, nivo reprodukcije boja u LG IPS panelima, koji pruža veliku preciznost i izuzetno široke uglove posmatranja, povećan je za više od 30 odsto u odnosu na obične LCD/LED televizore.

LG ULTRA HD 4K televizor sa tehnologijom kvantnih čestica kreiran je u skladu sa brigom o životnoj sredini, pa ne sadrži kadmijum niti ostale toksične teške metale.

„Reprodukcija živih, jarkih boja koje se emituju zahvaljujući kvantnim tačkama, značajno podiže  kvalitet slike LG LCD televizora”, rekao je In-Kju Li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

Posetioci CES sajma imaće priliku da od 6. do 9. januara posete LG štand (Centar za konvencije Las Vegas – Centralna hala br. 8204) i uvere se u impresivni izgled LG 4K ULTRA HD televizora.

Leave a Reply