TV-Monitori

LG W86L serija baca novu svetlost na svet monitora

Novi monitor objedinjuje sjajan izgled sa štedljivim LED pozadinskim osvetljenjem i neuporedivim kvalitetom slike

LG Electronics, lider u pružanju poslovnih rešenja, predstavio je najnoviju seriju monitora W86L. Ovaj ultratanki stilizovani LCD monitor sa LED pozadinskim osvetljenjem elegantnog je izgleda i donosi dodir ekološki orijentisanog luksuza u dom ili kancelariju.

Lagani ekran modela W86L postavljen je na sofisticiranu poliranu bazu boje crvenog rubina. Bogata klavir-crna površina prekriva ceo monitor, naglašavajući čist i jednostavan dizajn. LG je posebnu pažnju posvetio spoljnim kontrolama na ovom modelu, pa se kontrolni dugmići ispod donje ivice pojavljuju u crvenom sjaju tek kada im se približite rukom.

Napredno LED pozadinsko osvetljenje omogućilo je LG-u da model W86L učini neverovatno tankim, debljine 20.5 mm, odnosno za trećinu tanjim i lakšim od većine CCFL-pozadinski osvetljenih monitora. Sa impresivnim dinamičkim kontrastom od 2.000.000:1, W86L omogućava savršeno jasan prikaz najfinijih detalja pri gledanju slika, filmova ili igranju igara na ovom ekranu. Ovaj nivo performanse ne zahteva nikakvu dodatnu potrošnju energije, jer W86 koristi u proseku 40% manje električne energije od standardnih CCFL monitora i ne sadrži živu.

Rival dizajnu modela W86 je samo kvalitet njegove slike. Modeli od 23 i 24 inča su dostupni u punoj HD 1080p rezoluciji i svi modeli imaju vreme reakcije od 2ms. Još jedna nova karakteristika, Auto Bright, precizno podešava jačinu svetlosti monitora u odnosu na količinu svetlosti u prostoriji i sadržaj na ekranu. Rezultati su vidno bolja slika i značajna ušteda električne energije. Dva HDMI priključka omogućuju da se W86 lako poveže sa računarom, gejmerskim konzolama i blu-rej uređajima za maksimalan kvalitet slike. Sa odnosom strana 16:9, svaki ugao ekrana je popunjen pri Widescreen gledanju filmova, bez crnih površina iznad i ispod slike, za potpuni ugođaj gledaoca.

LG je modelu W86L, uz njegov jedinstven izgled, dao i odgovarajuće napredne mogućnosti. Sa Cinema mode opcijom, gledanje video materijala sa interneta je daleko naprednije nego na običnom displeju. Samo jednim pritiskom na dugme, monitor automatski zatamni ceo sadržaj ekrana osim video snimka. Kontrola vremena (Time control) automatski, u zadatim intervalima, podseća da je vreme za pauzu. Opcija za 4:3 široku rezoluciju (Wide mode) idealna je za prikaz filmova, video igara i programa koji su napravljeni za starije kvadratne monitore, potpuno ispunjavajući ekran i to sa minimalnim gubicima na kvalitetu slike. EZ uveličavanje (EZ Zooming) pomaže umornim očima, u trenutku menjajući sliku na manju rezoluciju, kako bi se kreirao veći tekst koji može lakše da se pročita.

Osim modela koji ima LED pozadinsko osvetljenje, W86L će biti dostupan i u varijanti sa tradicionalnim CCFL pozadinskim osvetljenjem, koji nudi isti vrhunski dizajn, visoki kvalitet slike i bogatu kolekciju opcija kao i LED verzija, ali po nižoj ceni. LED verzija će biti dostupna u veličini od 22 inča sa 16:10 i 24 inča sa 16:9 konfiguracijom. CCFL verzija će biti ponuđena u 20- i 23-inčnoj varijanti, obe sa konfiguracijom 16:9.

Leave a Reply