lg
TV-Monitori

Najsavremeniji LG profesionalni monitori na ISE sajmu

Ultra HD multi-touch monitor, 3D video zid i transparentni displeji predstavljaju samo neka od poslovnih rešenja kompanije LG za 2013. godinu

Kompanija LG Electronics predstaviće profesionalne monitore na ISE (Integrated Systems Europe) sajmu, koji se održava od 29. do 31. januara i okuplja najprestižnije svetske proizvođače audio-video opreme i intergisanih sistema za signalizaciju. Pod sloganom „moć i profesionalnost“, LG će predstaviti Ultra HD multi-touch monitore, Smart Mirror uređaje, kao i najnovije transparentne displeje.

Posetioci ISE sajma imaće priliku i da se uvere u kvalitet impresivnog 3D video zida, koji se sastoji od 49 ekrana dijagonale 55 inča (model 55WV70MD). Okviri ovih ekrana su među najmanjim na svetu i poseduju debljinu od samo 5,3 milimetra, stvarajući utisak da je reč o jednom džinovskom ekranu. Idealni za veliki broj gledalaca, LG FPR (Film Patterned Retarder) 3D sistemi koriste lagane i ekonomične 3D naočare, za koje nije potrebno nikakvo dodatno elektronsko napajanje.

lg

„Naši proizvodi koriste unapređenu IPS tehnologiju koja omogućava izvanredan kvalitet slike,” izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Ekrani za digitalnu signalizaciju vidljivi su iz gotovo svakog ugla, tako da korisnici mogu pratiti sadržaj iz bilo kog položaja i bez obzira da li je displej postavljen na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.”

Za razliku od konvencionalnih televizora, ekrani koji se koriste na otvorenim površinama moraju biti vidljivi u svim uslovima osvetljenja i svim vremenskim prilikama. Ovaj model odlikuju i širok ugao gledanja, nepostojanje distorzije, kao i savršena konzistentnost i kontrast boja. IPS profesionalni monitori kompanije LG poseduju i Smart Energy Saving tehnologiju koja omogućava uštedu od pribiližno 30 odsto električne energije u poređenju sa konvencionalnim modelima. Na ovaj način se smanjuju troškovi, ali sa druge strane, kvalitet slike ostaje jednako kvalitetan.

LG Ultra HD multi-touch monitor dijagonale 84 inča predstavlja najveći Ultra HD ekran ove vrste na svetu i poseduje četiri puta veću rezoluciju (3840 x 2160) u odnosu na standardne HD modele. Zahvaljujući Google Maps aplikaciji, model LG 84WT70 će demonstrirati svoje interaktivne kapacitete, tako da će svi posetioci sajma imati priliku da prođu kroz svoje omiljene turističke destinacije i to u Ultra HD rezoluciji. LG Ultra HDmulti-touch monitor predstavlja idealno rešenje za niz komercijalnih i obrazovnih primena.

 

Leave a Reply