TV-Monitori

Nova linija Samsungovih zakrivljenih UHD televizora i uređaja za kućnu zabavu

Kompanija Samsung Electronics, lider na polju TV tehnologije tokom poslednjih osam godina, predstavila je novu liniju TV uređaja i uređaja za kućnu zabavu za 2014. godinu na svom Evropskom forumu u Malagi. Samsung je prikazao prvi i najveći zakrivljeni UHD TV i najavio čitavu liniju zakrivljenih i UHD TV uređaja.

Samsung je takođe predstavio i proširenu liniju audio proizvoda. Čitav portfolio dizajniran je tako da podigne kvalitet iskustva zabave u čitavom domu, kao i da dodatno ojača Samsungovu sposobnost da diktira ritam inovacije, dizajna i sadržaja u toj grani industrije.

UN65HU9000K_003_R-Perspective_Black

„Evropske zemlje su te koje pokreću UHD trendove, zbog čega smo uzbuđeni što evropskim korisnicima donosimo Samsungovo vrhunsko iskustvo sa našom novom linijom UHD TV uređaja“, istakao je Hjunsuk Kim, izvršni potpredsednik kompanije Samsung Electronics Evropa. „Ovi novi TV uređaji i inovativni audio proizvodi, zaista smeštaju iskustvo kućne zabave na jedan novi nivo.“

Zakrivljeni UHD televizori od 105, 78, 65 i 55 inča

Samsung je Evropskom forumu predstavio zakrivljene UHD televizore od 105, 78, 65 i 55 inča, koji su spoj inovativnog zakrivljenog TV dizajna i Samsung UHD TV tehnologije. Zakrivljeni ekran daje video snimcima prisustvo kakvo se ne može osetiti na ravnim ekranima, kao i ugao gledanja sa efektom panorame od kojeg displej deluje veći nego što jeste. Zakrivljeni dizajn stvara ujednačenu udaljenost, sa boljim uglovima i većim kontrastom iz različitih položaja gledanja, tako da svi koji gledaju imaju najbolje mesto u kući.

Kako bi se maksimalno uvećale prednosti zakrivljenog TV-a, Samsung je razvio optimalno zakrivljenje od 4200R, koje pruža najbolji kvalitet slike sa normalne razdaljine za gledanje od 3-4 metra. Samsungov algoritam za automatsko uvećanje dubine analizira regije slike i automatski prilagođava kontrast za veći osećaj dubine na novim zakrivljenim televizorima i stvara 3D efekat bez naočara.

Na ovim uređajima boja je dodatno poboljšana Samsungovom tehnologijom PurColor kod modela U8500 zakrivljenih UHD televizora, koja reprodukuje boju onako kako su je autori filma zamislili, naglašavajući zasenčenja. Broj tačaka za prilagođavanje boje uvećan je sedam puta za još više detalja i ekspresivnije boje.

Zahvaljujući opciji UHD unapređivanja, koja se nalazi na svim Samsungovim modelima UHD televizora, gledaoci dobijaju najbolju moguću sliku, bez obzira na izvorni materijal. Ta Samsungova tehnologija pretvara ful HD, HD i niže rezolucije u čistoću slike koja je bliska UHD-u. UHD tehnologija zamagljivanja takođe pomaže da se kvalitet slike dodatno optimizuje obradom svakog bloka i stvaranjem dubljih nijansi crne i boljeg kontrasta.

Kao lider u toj kategoriji, Samsung pravi značajna ulaganja i uspostavlja ključna partnerstva kako bi ojačao tržište i i ubrzao isporučivanje UHD ekosistema korisnicima.

Ovog proleća, Samsung će pustiti UHD Video paket sa unapred instaliranim sadržajem UHD kvaliteta, uključujući i filmove kompanija FOX i Paramount Pictures, a sve to na hard disku od jednog terabajta.

Istovremeno, Samsungovi UHD TV uređaji podržavaju najnovije standarde, uključujući HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 i HDCP 2.2, čime se pravi holistički UHD ekosistem sa vrhunskim partnerima za sadržaje. Samsung UHD TV uređaji su jedini televizori na tržištu koji su opremljeni za budućnost, zahvaljujući Samsungovoj UHD opremi za evoluciju (Evolution Kit). Zapravo, jedini Samsungovi UHD TV uređaji poseduju sertifikat PrimePass u čitavoj industriji, što znači da korisnici mogu da budu sigurni u to da će uživati u novim detaljima i kvalitetu slike ove TV tehnologije sledeće generacije.

 

Kroz svoje tri serije UHD TV uređaja – S9, U8550 i U7500 – Samsung će tokom 2014. godine ponuditi kompletnu liniju UHD TV modela u veličinama od 48 do neverovatnih 110 inča, kako zakrivljenih tako i ravnih, tako da korisnici mogu da izaberu UHD TV koji najbolje odgovara njihovom životnom stilu.

Pametno iskustvo: pametnije, lakše i brže nego ikad

 

Samsungov Smart TV je lakši, brži i zabavniji za korišćenje. Nova funkcija Multi-Link donosi kontekstualni multitasking na veliki ekran. Dok uživaju u opciji Live TV, korisnici mogu da pune desni deo ekrana sa kontekstualnim rezultatima pretraživanja na veb pretraživaču, relevantne video sadržaje sa sajta YouTube i još mnogo toga za uživanje u informacijama u vezi sa zabavnim sadržajima.

Samsungova podrška za multitasking se ne završava na tome. Nova funkcija Twin Tuner dopušta korisnicima da uživaju u dva različita živa programa u isto vreme. Čak su prošireni i načini rada kod snimanja jer korisnici sad mogu da snimaju dva kanala u isto vreme dok gledaju jedan kanal, ili da uživaju u dva kanala dok snimaju jedan.

Samsung Smart Hub za 2014. intuitivniji je i pruža još više uživanja. Sa novim dizajnom, sadržaj je organizovan tako da mu se može lakše pristupiti, pružajući ljudima veću kontrolu nad načinom na koji će iskusiti zabavu. Novi fudbalski način rada pruža napredne funkcije za prijatnije gledanje fudbala. Optimizovani kvalitet slike i zvuka za fudbalski meč, uz nove funkcije kao što su zoom-in, automatsko i manuelno naglašavanje čine da korisnici budu još bliže akciji, dok opcija PVR replay može da u isto vreme pušta i snima direktne mečeve. Uz to, automatski će birati najbolje scene meča za trenutno ponavljanje i prilikom gledanja snimka.

Novi panel za igrice korisnicima nudi veliki broj porodičnih, sportskih, akcionih i trkačkih igrica vodećih partnera. Novi Smart TV donosi i unapređeni Quad Core procesor. QuadCore Plus je dva puta brži i omogućava brže učitavanje i navigaciju pri čemu su poboljšane i ukupne performanse Smart TV-a. Uključivanje televizora nikad nije bilo brže sa opcijom Instant On. Skraćivanjem vremena za podizanje sistema i trenutnim uključivanjem TV-a bez čekanja, Samsung pomaže korisnicima da stignu do svoje zabave brže nego ikad ranije.

Leave a Reply