TV-Monitori

Nova Panasonic NeoPDP generacija plazma ekrana

Kompanija Panasonic, svetski lider kada je u pitanju tehnologija visoke definicije (HD), najavila je da će početi s proizvodnjom novih NeoPDP plasma displej panela zajedno sa linijom VIERA® Plasma HDTV u 2010 godini.

Oslanjajući se na poslednju najnapredniju NeoPDP tehnologiju, novi modeli VIERA plasma odlikuju se većom efikasnošću, boljim kvalitetom slike i manjom potrošnjom energije u odnosu na prethodne NeoPDP modele. To je postignuto zahvaljujući novoj generaciji panela koja koristi nove filtere, nove otpusnike za plin, poboljšani fosfor i redizajniranu strukturu ćelija.

NeoPDP tehnologija je ugrađena u modele VIERA VT20 (65” i 50”) Full HD 3D TV, V20 (50” i 42”) i G20 (50”, 46”, 42”) serije. Pomoću karakteristika kao što su 600Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro, Infinite Black Pro, 5,000,000:1 prirodni kontrast, THX-sertifikovana reprodukcija boja i vreme odgovora od 0.001 ms, NeoPDP paneli su idealni za gledanje sporta, akcionih filmova i igranje uzbudljivih igara. NeoPDP tehnologija pruža jasne pokretne slike sa bogatim detaljima i dubokim crnim bojama koje su u isto vreme vrlo prijatne za oči.

Plasma paneli koji su samoosvetljujući nude i druge poznate prednosti poput gledanja iz širokog ugla, dok 600 Hz Sub-field Drive Intelligent Frame Creation Pro omogućava punu rezoluciju od 1080 linija pokretnih slika1). Uz ove prednosti plasma tehnologije, novi NeoPDP panel potpuno je preuzeo PDP sliku, podižući njen kvalitet na još viši nivo. Osim toga, NeoPDP linija je veoma elegantnog dizajna i pruža mogućnost široke konekcije

Novi NeoPDP modeli kombinuju V-real PRO 5 processor tehnologiju kompanije Panasonic sa 600Hz Sub-field Drive sa opcijom Intelligent Frame Creation Pro. Funkcija 600Hz Sub-field Drive prikazuje 50 originalnih slika u sekundi koristeći 12 sub-fields po frejmu dodajući tako 600 sub-fields u sekundi dok opcija Intelligent Frame Creation Pro detektuje pokret i optimizuje njegovu reprodukciju u svakom od 600 sub-fields.

Na taj način, NeoPDP TV daje precizne pokretne slike bez neprijatnih nejasnoća, mrlja ili propratnih efekata koje postoje kod konkurentskih tehnologija. Osim toga, NeoPDP TV kompanije Panasonic sjaji uz senzacionalni brzu obradu od samo 0.001 milisekunde. High-speed drive tehnologija drastično smanjuje vreme neophodno za emisiju svetla kako bi osvetljavanje bilo maksimalno, a novi fosfor skraćuje vreme naknadnog osvetljavanja za trećinu.

Ova kombinacija ubrzane emisije svetla i kraćeg vremena naknadnog osvetljavanja pomaže pri dobijanju pokretnih slika sa minimalnim dupliranjem slike, dok se na ekranu prikazuju izuzetno oštre slike. Za ljubitelje igrica i filmova ne postoji ništa bolje od ovoga.

Funkcije High Contrast Filter i High Contrast Filter Pro sada pružaju poboljšan kontrast u svetlijem okruženju i uspešno redukuju refleksiju svetla. Osim toga, ova inovativna karakteristika takođe poboljšava čistoću boje i oštrinu ivica. Novi panel koji je zasnovan na NeoPDP tehnologiji poboljšao je ključnu prednost PDP tehnologije maksimalno čime je postignut fantastični kontrast od 5,000,000:12). Sa izvrsnim bojama i suptilnom gradacijom tonova, novi panel verno reprodukuje detalje izvora visoke definicije od čiste bele do duboke crne. Sertifikat THX® Certified Display čak osigurava da svaki Panasonic NeoPDP televizor prikazuje filmove koji imaju baš onakav kvalitet i paletu boja koje je reditelj odredio.

Sve NeoPDP serije pored VIERA CAST opcije koja omogućuje gledaocima pristup izabranim internet sadržajima jednostavnim pritiskom na dugme iz dnevne sobe, sadrže i VIERA Image Viewer opciju koja je najbolja za gledanje HD video snimaka i digitalnih fotografija, kao i za slušanje muzike, ali nudi i HDD snimanje pomoću USB-a. Takođe, DLNA mreža omogućava korisnicima da prikažu digitalne podatke koji su spremljeni na drugi DLNA standard koji se nalazi u kućnoj mreži na VIERA TV-u, dok ugrađeni DVB triple tuner eliminiše potrebu za set-top boxovima, ili eksternim risiverima (provajderi koji pružaju podršku mogu da budu različiti od zemlje do zemlje). V-Audio Pro Surround donosi virtualni surround i efekat multi-kanalnog sistema sa fantastičnim basom uz samo dva zvučnika.

Kompanija Panasonic planira da nastavi sa ulaganjem u tehnologiju koja je dobijena razvojem novih superefikasnih plasma panela. Na primer, tehnologija uštede energije može se primeniti i na druge kategorije. Iz toga proizilazi da će kompanija Panasonic nastaviti sa isporukom proizvoda koji su prijateljski nastrojeni prema okolini kako bi bila u stanju da zadovolji različite potrebe svojih korisnika širom sveta.

Leave a Reply