TV-Monitori

Nove BenQ-ove E serije prikazuju strast za perfekciju digitalnog načina života

Konektivnost vodeća u klasi, stil fuzije, napredne tehnologije za zabavu u životu sa punim HD-om

BenQ-ov današnji svečani debi sa njegovim novim LCD monitorima E serije ne nudi svetu samo još jednu unikatnu inovaciju u BenQ-ovom digitalnom načinu života, nego takođe opet potvrđuje strast kompanije za isporučivanje proizvoda koji prevazilazi maštu, bešavno unapređuje svakodnevni život i koji su popularno pristupačni. Uvodni modeli – model E2220HD i E2420HD – oličavaju današnju epohu punog HD-a, kako u specifikaciji tako i u stilu, pomoću konektivnosti koja je vodeća u klasi, estetike fuzije i prednostima, koji su u našem vlasništvu i koji kupac neće pronaći nigde drugde.

Povežite svoj život na ultimativan čvor za prikazivanje

Promenljiva oblast u digitalnom svetu se prebacila od središte računara prema središtu prikazivanja, sa BenQ-ovom E serijom među najnaprednijim primerima kako su displeji evoluirali da postanu centralni čvor u svakodnevnom radu i igranju. Sa 11 vodećih u klasi konektora, E serije omogućavaju potrošačima da uživaju u bešavnom gledanju oslobođenog od neprilika i bez prekidanja zbog iskopčavanja i ponovnog ukopčavanja kablova. U stvari, sa dva HDMI priključka, četiri USB priključka, D-Sub, DVI, i tri audio konektora, korisnici mogu istovremeno držati priključenim trajno čitavu paletu digitalnih uređaja. Prebacite između gledanja TV-a, igračke konzole, Blu-ray, veb kamere, PC i iPod sadržaja bez potrebe za stvarnim prebacivanjem kablova. Takođe ostavite naglavne slušalice, dodatni zvučnici za ambijentni zvuk (kao dopuna integrisanim zvučnicima od 1.5W) i spreman MP3 plejer tako što će istovremeno biti svi priključeni.

E serija očekivano isporučuje beskompromisan kvalitet slike za uživanje u rezoluciju 1080p, tako što se lako meša i unapređuje sa današnjim svetom HD-a, bilo u dnevnoj sobi, kućnoj kancelariji ili spavaćoj sobi. E serija objedinjuje brojna unapređenja i prednosti koji su pažljivo negovani od strane BenQ-a, pionirom za format 16:9. Pre svega, BenQ-ova sledeća generacija tehnologije Senseye 3™ optimizira kontrast, jasnoću, boju i pokret jednim dodirom na taster za sva multimedijalna i kancelarijska scenarija prikazivanja: režime rada standard (kancelarija i Internet), film (DVD i TV), igrice, fotografija, sRGB (za 100% postojanost boje u svim sRGB uređajima) i eko (za uštedu energije). Tehnologija Senseye 3 dramatično pojačava kvalitet slike tako što proširuje gamu boja preko RGB-a (crvena, zelena, plava) radi objedinjavanja CYM (ljubičaste, žute, narandžaste) boje. Pomoću osnove od šest boja umesto uobičajenih tri, tehnologija Senseye spaja slike sa vitalnošću i dubinom koja oduzima dah. Dinamičan kontrast od 50,000:1, osvetljaj od 300-nita i vreme odziva bez zamagljivanja (2ms GTG za model E2420HD; 5ms za model E2220HD) dodatno podvlače solidne performanse prikazivanja.

Modernizovana antička estetika
Dizajneri BenQ-a su ukrasili E serije sa intrigantnom mešavinom klasične inspiracije Istoka i savremenim minimalizmom, tako da se ispoljava veoma prilagodljiv esteticizam. Donji podbradak u E seriji je pozajmljen od ikonskog kineskog svitka papirusa, koji je simbol tradicionalnog crtanja četkicom, ljupkosti i spokojstva. “Svitak” čini da prikaz na ekranu izgleda kao umetničko delo, dok ujedno skriva zvučnike monitora. Taster za uključivanje/isključivanje je pametno postavljen na bočnom kraju „svitka“ tako da ne prekida čiste linije celokupnog dizajna. Čak je i postolje E serije pozajmljeno od antičkih azijskih simbola lepote – ovog puta oponašajući elegantan vrat Gejše. Minimalističan dizajn serije se odražava sa visokim sjajem, sa okvirom koji je čist i ravan kao ogledalo i sa upadljivom teksturom kože u pozadini. Celokupan izgled priziva u mislima najmoderniji savremeni nameštaj, što je bio i cilj BenQ-ovog centra za dizajn da E serija i postane …umetničko delo i naglasak postavljanja u bilo kojoj sobi.

Svi monitori E serije su sertifikovani sa Microsoft® Windows 7®, čineći ih potpuno kompatibilnim sa sistemom boja aplikacije Windows 7. Jednostavno priključite monitore E serije na računaru opremljenim sa aplikacijom Windows 7, i sistem će trenutno prepoznati monitor, čineći konfigurisanje i konekciju bez napora. Korisnici mogu čak upravljati sa prilagodljivom konektivošću E serije upotrebom Windows 7 Device Stage.

Model E2220HD i E2420HD biće na raspolaganju širom sveta od početka avgusta meseca. Za više informacija molimo posetite BenQ.com

Leave a Reply