toshiba
TV-Monitori

Nove serije Toshiba LED TV uređaja L2 i W2 imaju izuzetan kvalitet slike

Toshiba predstavlja modele LED TV aparata po atraktivnim cenama i sa visokim kvalitetom slike i veličinom ekrana do 50 inča

Toshiba predstavlja nove modele LED TV uređaja sa ravnim ekranom serija L2 i W2 – srednje i velike televizore po atraktivnim cenama sa rezolucijom visoke definicije i elegantnim dizajnom. Po prvi put, svi korisnici će moći da priušte veliki ekran veličine do 50 inča. Uz osnovnu konekciju, obe serije imaju veoma praktičan MHL port, koji omogućava lako i efikasno prikazivanje fotografija i video materijala sa mobilnih telefona koji podržavaju ovu  tehnologiju. Korisnici će moći da koriste napredne funkcije svojih telefona kako bi sadržaj prikazivali na TV ekranu koristeći samo jedan kabl.

toshiba

„TV uređaji sa ravnim ekranom nalaze se u skoro svakoj modernoj dnevnoj sobi i drugim prostorijama u domu. Uvideli smo da ima sve više korisnika koji zahtevaju savršen kvalitet slike ali ne žele da koriste ili plate 3D TV i ne žele da povežu TV sa kućnom mrežom ili internetom. Zato smo odlučili da uvedemo televizore visoke definicije sa izuzetnim kvalitetom 2D slike po atraktinoj ceni koja odgovara ovoj grupi korisnika. Do sada nije bilo moguće kupiti Toshiba TV od 50 inča po tako dobroj ceni’’, kaže Ivan Daubel, direktor marketinga u kompaniji Toshiba Evropa GmbH.

Nove Toshiba serije L2 i W2 TV imaju ekran veličine od 32 inča (80cm) do 50 inča (126cm) i sposobnost emitovanja svih vrsta zemaljskih signala. Njihov dizajn se zasniva na osnovnim modelima serija L1 i W1 i dostupni su u mat crnoj boji.

Toshiba serija L2 biće dostupna u veličini ekrana od 32 inča (80cm), 39 inča (98cm) i 50 inča(126cm) sa Full HD 1080p rezolucijom. Seriju W2 predstavlja model od 32 inča (80cm) sa HD Ready 720p ekranom. Svi modeli imaju ugrađen dualni TV tjuner sa mogućnošću primanja analognih, digitalnih zemaljskih i kablovskih signala. Za konekciju sa najčešće korišćenim uređajima, kao što su plejeri, rikorder i ili konzole za igre, tu su dva HDMI porta, od kojih jedan služi i kao MHL konektor za jednostavnu konekciju sa mobilnim telefonom. USB konektor se koristi za prikazivanje video materijala ili slika sa eksternih drajvova koji se nalaze sa strane TV uređaja. Toshiba serije L2 i W2 postižu impresivan zvuk zahvaljujući Dolby Digital Plus sistemu, koji umanjuje nesavršenosti kompresovanih video formata.

MHL – jednostavna konekcija mobilnog telefona sa TV uređajem

Sve bolji kvalitet kamera na mobilnim telefonima i sve veći kapacitet mikroSD kartica pokazuju da se telefon najviše koristi kao foto-aparat ili kamkorder, pri čemu se javlja problem kada korisnik želi da pokaže te slike većem broju gledalaca. Zato je tu MHL tehnologija, koja omogućava konekciju telefona direktno sa TV uređajem preko samo jednog kabla. Svi modeli serija L2 i W2 imaju ugrađenu MHL podršku.

Jasan prikaz čak i sportskih i akcionih scena

Toshiba TV uređaji nude napredni grafički procesor AMR (Active Motion & Resolution), koji optimizira prikaz akcionih i sportskih scena, koje su bile najproblematičnije za LED LCD televizore zbog tehnologije displeja. AMR tehnologija smanjuje zamućenje pokreta  i održava visok stepen osvežavanja slike.

 

Toshiba serije L2 i W2 biće dostupne u Evropi od kraja marta ove godine.

Leave a Reply