TV-Monitori

Novi „FreeSync“ monitori na CES 2015

AMD je danas objavio proširenje „FreeSync“ ekosistema, kako su njegovi tehnološki partneri uključujući BenQ, LG Electronics, Nixeus, Samsung, i Viewsonic prikazali svoje dolazeće komercijalno dostupne FreeSync1-sposobne monitore, na Internacionalnom Sajmu Potrošačke Elektronike, CES 2015. Predstavljanje novi „FreeSync“-sposobnih monitora pokazuje posvećenost industrije tehnologijama baziranim na otvorenim standardima koje omogućavaju unapređenje igračkog iskustva putem dinamičke sinhronizacije osvežavanja ekrana sa brojem frejmova koje pružaju AMD Radeon™ R-Serije grafičke kartice i trenutna generacija APU-ova. Rezultat je značajno smanjenje kašnjenja prikaza i smanjenje ili potpuna eliminacija vizuelnih nedostataka tokom igranja i prikaza videa. Novi monitori dolaze u različitim veličinama između 24” i 34”, podržavaju osvežavanja od 30 pa do 144 Hz, i rezolucije od 1080p pa do Ultra HD, te nude veliki izbor opcija za sve igračke potreba u gotovo svakoj cenovnoj klasi.

monitor

„Široka podrška naših partnera FreeSync tehnologiji pokazuje kako se u industriji izuzetno cene isti oni otvoreni ekosistemi i kvalitet kojima AMD teži,“ kaže Roj Tejlor (Roy Taylor), korporativni potpredsednik, ISV/IHV Partnerske Grupe, u AMD-u. „Igrači koji budu koristili FreeSync tehnologiju zajedno sa AMD Radeon™ R-Serije grafikom kao i sa poslednjom generacijom AMD APU-ova mogu biti sigurni da uživaju u najboljem mogućem iskustvu.”

Monitori kompanija BenQ, LG Electronics, Nixeus, i Samsung su izloženi na AMD-ovom štandu, u u „The Venetian“ na CES Tech West u San Polo konferencijskim salama 3402 – 3404. Očekuje se da će ovi monitori na tržištu biti dostupni početkom ovog meseca i da će još modela biti lansirano početkom 2015.

Leave a Reply