TV-Monitori

Novi LCD monitor kompanije Philips sa “PowerSensor” tehnologijom omogućava značajnu uštedu energije

MMD predstavlja LCD monitor kompanije Philips sa „PowerSensor“ tehnologijom koji je namenjen poslovnim korisnicima

Kompanija MMD, zastupnik za prodaju Philips monitora u Evropi, predstavila je LCD monitor Philips Brilliance sa „PowerSensor“ tehnologijom. Ovaj monitor je dizajniran kako bi poslovnim korisnicima pružio vrhunske performanse i omogućio uštedu energije.

I do 50 odsto manja potrošnja energije

Osnovni element LCD monitora je „PowerSensor“ tehnologija, koja je bazirana na senzorima koji „opažaju“ prisustvo korisnika. Čim se korisnik udalji od monitora, svetlost monitora se zamrači i potrošnja energije biva smanjena do 50 odsto. Kako se korisnik vrati tako se ekran u trenutku ponovo aktivira. Ovaj sistem koji je jednostavan za korišćenje omogućava poslovnim ljudima da ostvare značajne uštedu elekrične energije.

Tehnologija „PowerSensor“ koristi tehnologiju infracrvenih zraka (infrared-u), a dokazano je da takav način korišćenja veze ne ometa drugu kancelarijsku opremu kao što su bežična tastatura, miš, slušalice, mobilni telefoni itd. Korisnik može lako da podesi svoju udaljenost od monitora, odnosno da sam odredi sa koje udaljenosti želi da se aktivira tehnologija „PowerSensor“ koja može veoma uspešno da utvrdi prisustvo korisnika u rasponu od 30 do 120 centimetara. Tehnologija „PowerSensor“ radi potpuno nezavisno od računara i operativnog sistema i reaguje trenutno. Radi poređenja – standardni screen save model aktivira se tek posle nekoliko minuta neaktivnosti i ne smanjuje potrošnju energije.

Višestruka korist za poslovne korisnike, ali i životnu sredinu

Monitor je napravljen od ekoloških materijala i prema svim važnim međunarodnim standardima. LCD monitor Philips Brilliance sa „PowerSensor“ tehnologijom nagrađen je Energetskom zvezdom (Energy Star) i nosi logo „Lead Free“.

LCD monitor Philips Brilliance sa „PowerSensor“ tehnologijom nije namenjen samo poslovnim korisnicima i u cilju zaštite životne sredine, već pre svega za krajnje korisnike. Ekran ima mogućnost podešavanja visine do 70 milimetara koja omogućava korisniku da odabere idealnu poziciju prema svojim potrebama. Osim toga, prednost monitor je i čitav niz tehnologija koje poboljšavaju prikaz i smanjuju umor očiju:

* SmartImage poboljšava kontrast, zasićenje boje i oštrinu slike i video klipova
* TrueVision je oprema za testiranje i algoritam za podešavanje monitora i fino podešavanje
* SmartContrast tehnologija garantuje punu crnu boju, i obezbeđuje rezonantniju sliku

Philips Brilliance LCD monitor sa tehnologijom „Power Sensor“ napravljen je u SmartControl II. Upravljački softver monitora sadrži „on-screen“ grafički interfejs koji je jednostavan za korišćenje, a koji navodi korisnika kroz meni za fino podešavanje rezolucije, kalibrisanje boje i druga podešavanja ekrana. Ugradni stereo audio sistem sastoji se od dva visoko kvalitetna stereo zvučnika koja mogu biti podešavana.

Ukoliko želite da vidite prikaz onoga što tehnologija PowerSensor omogućava, posetite veb adresu www.powersensormonitor.com i uverite se u to koliko energija može biti ušteđena.

Cena i dostupnost na tržištu

LCD monitor Philips Brilliance sa „PowerSensor“ tehnologijom biće dostupan na tržištu od jula 2009. godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 199 evra (bez PDV-a). Za više informacija o Philips LCD monitorima posetite veb stranicu: www.philips.com/lcdmonitors

Leave a Reply