TV-Monitori

Novi LG 3D Cinema TV u Srbiji

LG Electronics najavio je novi CINEMA 3D televizor, koji poseduje jedinstven prikaz 3D slike bez treperenja, jasniju sliku i širi ugao gledanja, a dolazi i u paketu sa udobnim 3D naočarima. Sve ove karakteristike zajedno čine da uživanje u 3D filmovima sada bude udobnije nego ikada.

„Kao i uvek, LG Electronics je i sa CINEMA 3D televizorima otišao važan korak dalje u kvalitetu i komforu za potrošače. CINEMA 3D je najnovije rešenje za kućnu zabavu za one koji žele najpotpunije i najkvalitetnije 3D iskustvo uz LG”, izjavio je Branislav Jordanov, Marketing koordinator LG Electronics Srbija. „Pomoću svog najnovijeg 3D rešenja, LG obezbeđuje najbolji mogući 3D kvalitet, koji u kućno okruženje donosi pravu bioskopsku atmosferu, primenjujući najnovije 3D tehnologije za potpunu zabavu korisnika.”

Doživljaj gledanja televizije na LG CINEMA 3D televizoru zasniva se na Film Patterned Retarder (FPR) tehnologiji, koja optimizuje razdvajanje slika za levo i desno oko. Te slike su zatim uparene sa LG CINEMA 3D naočarima koje su specijalno dizajnirane da prikazuju izuzetno jasnu 3D sliku.

Rezultat je slika bez treperenja, zahvaljujući čemu je LG CINEMA 3D televizor dobio Intertek i TUV sertifikate, od strane dve svetski poznate sertifikujuće agencije sa sedištem u Evropi. LG CINEMA 3D televizor je ujedno prvi 3D televizor na svetu koji je dobio ova priznanja. Sa izuzetno glatkim prikazom slike, ovaj 3D televizor praktično eliminiše zamaranje očiju i osećaj vrtoglavice, što je bio problem sa prethodnim 3D televizorima, omogućavajući gledaocima da mnogo komfornije uživaju u 3D sadržajima tokom dužeg perioda.

Uz LG CINEMA 3D televizore korisnici dobijaju i udobne i pristupačne 3D naočare. Težina naočara je samo 16 grama, naočare nemaju električnih delova i nije im potrebno punjenje. One ne moraju biti sinhronizovane sa televizorom, tako da pružaju potpun 3D doživljaj bez ikakvog treperenja na ekranu.
LG 3D Light Boost, tanak film koji po kriva ekran LG CINEMA 3D televizora, značajno doprinosi kvalitetu slike i omogućava prikazivanje 3D slike izuzetne jasnoće. Suzbijanjem bilo kakvih zatamnjenja koja se ponekad mogu pojaviti u 3D sadržajima, 3D Light Boost stvara svetlije i jasnije slike za vrhunski doživljaj gledanja 3D sadržaja.

Zahvaljujući širem uglu gledanja, LG CINEMA 3D televizor je idealan za gledanje 3D sadržaja sa prijateljima i porodicom, u sedećem ili ležećem položaju i iz bilo koje pozicije ispred televizora.

Uz vrhunski kvalitet prikazivanja 2D i 3D sadržaja, CINEMA 3D televizor ima sve prednosti LG Smart TV tehnologije. Sa svojom intuitivnim kontrolnim panelom i Magic Motion daljinskim upravljačem, CINEMA 3D televizor obezbeđuje pristup čitavom nizu sadržaja najvećih globalnih provajdera, sadržaju odabranih lokalnih provajdera i velikom broju LG aplikacija dizajniranih specijalno za korišćenje na Smart televizorima.
LG CINEMA 3D TV je na globalnom tržištu dostupan od marta, a u Srbiju ovog proleća dolazi u LED LCD 3D TV modelima LW650S (ekran u verzijama 55”/47”/42”), LW5500 (55”/47”/42”/32”), LW570S (55”/47”/42”/32”) i LW4500 (55”/47”/42”/32”).

Leave a Reply