lg
TV-Monitori

Novi LG IPS monitori sa Cinema Screen dizajnom i MHL konekcijom

IPS7 serija poseduje neverovatne boje, pametnije povezivanje i fantastičan dizajn za ultimativno korisničko iskustvo koje prija vašim očima

Kompanija LG Electronics najavila je svetsku premijeru svoje nove premijum IPS7 serije monitora. IPS7 serija poseduje LG Cinema Screen dizajn, sa gotovo nevidljivim okvirom koji doprinosi neometanom uživanju i modernom, sofisticiranom izgledu uređaja. Takođe, IPS7 serija donosi prikaz živih boja i omogućuje širok ugao gledanja zahvaljujući LG IPS tehnologiji. Uz to, zahvaljujući Mobile High-Definition Link (MHL) konekciji moguće je lako povezivanje sa eksternim uređajima, kao što su smart telefoni ili tableti.

„Kombinujući Cinema Screen dizajn, MHL funkcionalnost i vodeću IPS tehnologiju, IPS7 serija je u mogućnosti da ponudi neverovatan dizajn i performanse”, izjavio je J.J. Lee, izvršni potpredsednik i direktor IT odeljenja u kompaniji LG Electronics Home Entertainment. „Sa neverovatnim napretkom mobilnih smart uređaja, kao što su smart telefoni i tableti, i potreba za velikim brojem dostupnih sadržaja je značajno porasla. LG IPS7 donosi veće mogućnosti za svoje korisnike.“

Zahvaljujući LG Cinema Screen dizajnu, kao rezultat imamo impresivno tanak okvir, od svega 1,2 mm, koji praktično eliminiše bilo kakve vizuelne prepreke. Aerodinamično, metalik postolje naglašava oštri profil uređaja.Tradicionalni, plastični dugmići, zamenjeni su kontrolama koje reaguju na dodir, čime je još dodatno naglašena elegancija samog televizora. Ono što na polju dizajna obezbeđuje Cinema Screen, to  LG IPS tehnologija donosi kada je u pitanju neverovatno jasan i živ prikaz. Čiste linije i moderan, minimalistički dizajn oplemenjuju svaki prostor.

Odgovarajući sve većoj potrebi za lakšim povezivanjem, LG je omogućio savršeno rešenje uz najnoviju dostupnu tehnologiju: MHL. Uz Mobile High-Definition Link tehnologiju, korisnici uređaja IPS7 serije mogu lako povezati mobilne uređaje sa monitorima uz pomoć jednog kabla i HDMI ulaza. Uz MHL, fotografije i filmove sačuvane na vašim mobilnim uređajima možete pregledati na značajno većem ekranu.

IPS7 serija koristi savremene IPS (In-Plane Switching) panele umesto konvencionalnih TN (Twisted Nematic) panela i na taj način obezbeđuju savršenu reprodukciju boja i vrhunski kvalitet slike. Na ovaj način se ističe konzistentnost boja i smanjuje se njihova fluktuacija. Nova Smooth Color Change tehnologija obezbeđuje izuzetno jasan prikaz bez ikakvog treperenja na ekranu, koje se pojavljivalo prilikom dinamičnih akcionih scena filmova, sportskih utakmica ili video igara. Zahvaljujući izuzetno širokom uglu gledanja, IPS7  serija omogućava gledaocima sliku bez preklapanja boja i to bez obzira da li su u sedećem ili ležećem položaju.

 IPS277LIPS237L
Veličina ekrana27-inch23-inch
Vrsta pločeLED IPS
Rezolucija1920 x 1080
Format ekrana16:9
Osvetljenost250nit
Odnos kontrastaMega
Vreme odziva5ms
Ugao gledanja178/178

Leave a Reply