TV-Monitori

Novi monitor za video igre RL2455HM sa neverovatno brzim vremenom odziva

Najnoviji monitor nudi igračima čisto iskustvo bez zamagljivanja i stavlja računar i igranje na konzoli na potpuno novi nivo.

BenQ Corp.objavljuje proširenje svoje RL serije profesionalnih monitora za video igre lansiranjem novog modela RL2455HM. Napravljen na naprednoj tehnologiji RL serije — predstavljene na šampionatu Major League Gaming (MLG) 2012. godine — model RL2455HM je unapređen zahvaljujući povratnim informacijama direktno od zajednice igrača. Igrači sada dobijaju neverovatno brzo vreme odziva sivih tonova od 1-ms, stereo zvučnici od 2 W i dvostruke HDMI® portove za ultimativnu konektivnost i kontrolu. Monitor takođe dolazi upakovan sa naprednim prilagođenim podešenjima, kao što su BenQ-ov Black eQualizer, režim displej i pametno skaliranje, koji igračima daju takmičarsku prednost.

benq

“Kao zvanični MLG snabdevač monitora sa ponosom pratimo da sve više i više vrhunskih igrača koriste naš model RL2450HT za isporučivanje nezapamćene nivoe preciznosti i kontrole u brojnim turnirima širom SAD,” kaže Piter Čen (Peter Chen), izvršni potpredsednik i generalni direktor BenQ centra za tehnologiju proizvoda. “Sa modelom RL2455HM, mi smo preuzeli sve inovacije i napredne tehnologije iz RL serije, povratne informacije od profesionalnih igrača i kreirali moćan monitor za video igre. Sada kućni igrači mogu da dožive isto iskustvo kao profesionalci, omogućavajući potpuno novi nivo performansi igrača i digitalne zabave.”

Konstruisan specifično za strategije u realnom vremenu (RTS) i igranje na konzoli, korisnici dobijaju ultimativno iskustvo RTS igara kao što su StarCraft II Heart of the Swarm i League of Legends, i popularnih konzolnih igara borbi Mortal Kombat™ sa ultra niskim zaostajanjem kadra od 0,003 koji sinhronizuje akciju bez kašnjenja od strane kretanja miša. Dvostruki HDMI portovi monitora obezbeđuju konektivnost punog HD-a sa PS3, XBOX, Blu-ray™ plejerima, računarima, kamerama i više, omogućavajući korisnicima da uživaju u svojoj digitalnoj zabavi bez napora. Model RL2455HM karakteriše LED displej širokog ekrana od 24 inča (16:9) sa punim HD-om, LED pozadinsko osvetljenje za bolje boje i nisku potrošnju električne energije, i kontrast od 12 miliona prema 1 za najbolji kvalitet slike.

Da bi igrači imali takmičarsku prednost, model RL2455HM karakteriše BenQ-ov Black eQualizer koji omogućava totalnu vidljivost tako što omogućava igračima da podese osvetljaj ekrana bez prekomerne ekspozicije belih nivoa — otkrivajući kritične detalje borbe sa poboljšanom vidljivošću u tamnim područjima. Za prilagođavanje pojedinačnim prioritetima gledanja režim rada displej omogućava igračima da prebace veličine ekrana monitora od 17″ (4:3), 19″ (4:3), 19″W (16:10), 21.5″W (16:9), 22″W (16:10), 23W” (16:9) u 24W” (16:9), dok karakteristika pametno skaliranje daje igračima mogućnost da skaliraju ekran u jednom potezu u virtuelno bilo kojoj veličini, bez uticaja na osetljivost kontrola.

Debitujući na MLG Winter Pro Circuit 2013 (15-17 marta) u Dalasu, Teksas, novi monitor za video igre RL2455HM biće na raspolaganju od marta meseca u SAD. Ubrzo nakon toga pojaviće se u Evropi. Informacije o celoj paleti BenQ-ovih monitora za video igre su na raspolaganju pod gaming.benq.com.

Leave a Reply