TV-Monitori

Novi Philips gejming monitor od 144Hz

Na sajmu IFA 2013 premijerno predstavljanjen novi Philips 144 Hz gejming monitor, kreiran isključivo za hard-core gejmere i velike fanove igrica.

Na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu, kompanija MMD, licencirani partner za Philips monitore, premijerno je predstavila novi Full HD gejming monitor, ekrana veličine 61 cm (24”). Zahvaljujući generisanju slike na ekranu do 144 puta u sekundi, kao i tehnologiji SmartResponse od 1 ms, svim igračima omogućen je monitor besprekorne slike bez kašnjenja, što ga čini savršenim partnerom u igri i za najzahtevnije gejmere. Kako bi igrači imali najbolju moguću podršku u napetim nadmetanjima, Philips nudi i pomoćnu opremu obogaćenu raznim priključcima.

philips

Uz izuzetno elegantan dizajn, ono što ovaj gejming monitor od 144 Hz čini toliko jedinstvenim jeste činjenica da je dizajniran posebno za ljubitelje igrica. Vrhunski prikaz slike ovog monitora razvijen je uz pomoć komentara mnogobrojnih partnera i entuzijasta e-sportova, a koje su Philipsovi programeri prikupljali niz godina. Pored toga ovaj monitor ima TN panel koji osigurava vrlo kratke odzive od samo jedne milisekunde, što omogućava izuzetno jasnu i oštru sliku, bogatu detaljima i bez ikakvih senki. Generisanjem slike na ekranu do 144 puta u sekundi, ovaj monitor je efektivno 2.4 puta brži u odnosu na standardne monitore. Uz takvu brzinu kadrova mogu se videti važne slike koje nedostaju a koje prikazuju kretanje protivnika, uz veoma gladak prikaz pokreta koji omogućava lakše ciljanje.

Takođe, igranje uz 144Hz znatno produžava takmičarsku sposobnost igrača jer smanjuje umor očiju, a nudi i druge prednosti poput bitno smanjenog kašnjenja ulaznog signala. Kako bi se dodatno poboljšala efikasnost u različitim vrstama igara, MMD-Philips je ovaj model monitora opremio i specijalizovanim, prilagodljivim ekranom.

Veliki broj smart karakteristika

Ovaj novitet iz sveta gejming monitora dolazi sa raznim karakteristikama koje će bez sumnje obradovati mnoge igrače:

SmartKeypad – Posebno dizajnirana smart daljinska tastatura omogućava brz pristup podešavanjima igre. Posebna pogodnost su tasteri s funkcijama kretanja na gore i na dole, koji omogućavaju jednostavno upravljanje OSD menijem.
SmartFrame – Ističe određeno područje na ekranu radi lakšeg uočavanja protivnika. Pojačavanjem RGB prikaza u odabranom području privlači se pažnja na određeno područje ekrana na kojem se očekuje iznenadno kretanje protivnika.
SmartSize – Omogućava promenu prikaza displeja monitora prema želji.
Posljednja, ali ne i manje bitna karakteristika odnosi se na MHL kabl koji se može jednostavno povezati s mobilnim uređajem uz pomoć MHL tehnologije i velikog Philips MHL ekrana, kako bi oživeli HD audio i video sadržaji propraćeni digitalnim zvukom.

Čitav niz priključaka

Ovaj Philips monitor ima i mnoštvo mogućnosti za povezivanje, budući da je opremljen raznim priključcima kao što su Dual link DVI, Display Port i univerzalni HDMI priključak koji omogućavaju uživanje u video i audio sadržajima visoke rezolucije. Takođe, ima ugrađen i USB 3.0 koji osigurava prenos podataka velike brzine, punjenje smart telefona i razne mogućnosti globalnog povezivanja.

Savršena udobnost i praktičnost

Uz prilagođavanje visine od 130 mm, model pruža mogućnosti zakretanja od 90 stepeni i jednostavnog dovođenja u vertikalan položaj za portretni format, u samo jednoj sekundi. Dodatna pogodnost uključuje mogućnost ugradnje monitora na zid.

Zelena tehnologija

Philips 144Hz gejming monitor je energetski veoma efikasan zahvaljujući najnovijem LED pozadinskom osvetljenju. S potrošnjom od samo 18,58W tokom aktivne upotrebe i samo 0,5W u stand-by režimu rada, ovaj model ima bitne sertifikate među kojima je i Energy Star 6.0. Novi ekran proizveden je bez upotrebe olova i žive, čime Philips daje svoj doprinos zaštiti životne sredine i njenoj održivosti.

Leave a Reply