TV-Monitori

Novi Samsung pametni televizori sa Tizen platformom

Svi pametni televizori kompanije Samsung Electronics u 2015. godini biće opremljeni novom platformom koja se zasniva na operativnom sistemu Tizen. Ova standardizovana open-source platforma omogućava fleksibilnost za veći broj sadržaja i uređaja,  dozvoljava programerima da lako kreiraju kompatibilne sadržaje, a korisnicima da se povežu sa čitavim svetom beskrajnih mogućnosti zabave.

 

„Izgradnja naše pametne platforme na Tizenu predstavlja revolucionarni korak ka inteligentnijem i integrisanijem sistemu“, rekao je Von Džin Li, izvršni potpredsednik poslovne jedinice za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. „Tizen nije samo način da se obogati iskustvo zabave za naše korisnike danas, već predstavlja ogroman potencijal za budućnost kućne zabave.“

Redizajnirani Smart Hub prikazuje se na jednom ekranu što omogućava laku navigaciju i brz pristup. Novi Smart Hub omogućava lak pristup sadržaju, pri čemu prvi ekran prikazuje najnovije sadržaje i prilagođene predloge za još više zabave.

 

Drugo važno unapređenje sistema jeste da se TV sada sinhronizuje sa drugim uređajima. Korišćenjem opcije Wi-Fi Direct, omogućena je razmena sadržaja sa mobilnog uređaja na TV i obrnuto. Sa opcijom Bluetooth Low Energy (BLE), Samsungov Smart TV softver automatski traži obližnje Samsungove mobilne uređaje i povezuje se sa njima. Korisnici takođe mogu da gledaju direktne prenose na TV-u ili na svojim mobilnim uređajima, bilo gde u okviru svoje kućne mreže, čak i kada im je TV isključen.

 

Samsungova nova platforma je osmišljena tako da ponudi integrisan doživljaj zabave, a glavna partnerstva na polju sadržaja su:

  • Samsung Sports Live za gledanje direktnih prenosa utakmica
  • PlayStation Now (dostupan u Severnoj Americi) za igranje PlayStation igrica na Samsung Smart TV uređajima bez potrebe za korišćenjem PlayStation konzole. Sa opcijom PlayStation Now na Samsung Smart TV uređajima, korisnici mogu da igraju stotine PlayStation®3 igrica jednostavnim uparivanjem svojih televizora sa DUALSHOCK 4 kontrolerima
  • Popularna plesna igrica Just Dance Now, u partnerstvu sa kompanijom Ubisoft, omogućava korisnicima da igraju i plešu ispred svojih TV uređaja koristeći Samsung Smart Remote i Samsungove mobilne uređaje
  • Bingo HOME: Race to Earth naziv je nove igrice kompanije DreamWorks Animation movie HOME i poseduje progresivni bingo koji obuhvata opušteno, zajedničko igranje na TV-u i smart uređajima koji se već nalaze u kući
  • Samsungov servis Milk Video upravlja najpopularnijim i najzanimljivijim video snimcima sa interneta i korisnicima daje pristup premijum sadržajima sa liste od skoro 50 partnera za sadržaje.

 

Samsungovi novi Smart televizori sa Tizenom postavljaju standard za buduće pametne televizore i redefinišu iskustvo zabave.

One thought on “Novi Samsung pametni televizori sa Tizen platformom

  1. Аца

    Шта ће нам паметни телевизори када је ТВ програм глуп?! Можда баш због тога.

Leave a Reply