TV-Monitori

Novi Sony LCD ekrani za kancelarije

U ekskluzivnom intervjuu sa razvojnim timom kompanije Sony možete saznati šta je u fokusu njihovog posla.  Novi Sony ekrani donose inovativan dizajn i tehnologiju na radno mesto, omogućavaju bolju produktivnost i pružaju kvalitetnu sliku.

Sony Bravia OLED and LCD TV launchZahtevi za ekrane koji se koriste na radnim mestima se stalno menjaju. Upotreba LCD tehnologije je dovela do efikasnijeg korišćenja radnog prostora i energije na mnogim radnim mestima. Međutim, postoje i opipljivije prednosti koje proizilaze iz izbora najboljih ekrana. One uključuju sledeće:

  • Odličan kvalitet slike bez podrhtavanja sa veoma stvarnim prikazom boje
  • Bolju produktivnost kroz komforno korišćenje, manje naprezanja očiju, manje umaranja
  • Jednostavniju informatičku administraciju i upravljanje koje smanjuje troškove
  • Analogni i digitalni interfejs koji pripada budućnosti
  • Kontrolu više računara za napredne aplikacije

Te prednosti su dostupne kod dodatnih modela LCD ekrana kompanije SONY. Predstavljeni su novi modeli serija S i X koji predstavljaju kombinaciju inovativnog dizajna i izgleda i poboljšavaju način i rezultate rada. Sa karakteristikama kao što su DDC-Ci kontrolni interfejs i KVM prebacivanje (prebacivanje između tastature, ekrana i miša), ovi napredni ekrani doneće veliku promenu.

Pristup kompanije SONY

Da bismo izneli osnovne prednosti ovih modela, iskoristili smo priliku i popričali sa razvojnim timom i upitali ih na šta su se usredsredili.

P: Zašto ste razvili ove nove ekrane?
O: Kompanija SONY je već godinama poznata po jedinstvenoj mešavini dizajna i tehnologije u izradi ekrana. Ne radi se samo tome da nudimo najkvalitetniju sliku, već verujemo i u važnost potrebe da dizajn i ergonomija obezbede posebna rešenja u smislu korišćenja i izgleda proizvoda. Kod ovih novih modela nastavili smo istim putem i dodali nove sposobnosti i karakteristike koje predviđaju trendove kao što su komfor kod korišćenja, jednostavnija informatička administracija, višestruki interfejsi i kontrola više računara.

P: A šta je sa komforom?
O: Dakle, na komfor možemo da gledamo na dva načina. Prvo, koliko jednostavno i brzo korisnici mogu da postignu najbolju poziciju za gledanje. Ne bismo smeli da očekujemo da se oni pomeraju da bi mogli da vide ekran, pa smo ugradili regulaciju nagiba i okretanja na sve modele i dodatne funkcije podešavanja visine na neke od njih. Drugo, na komfor utiču i naprezanje očiju i umor. Naša tehnologija obezbeđuje optimalan balans između svetline, kontrasta i boje koja daje najoštriju moguću sliku bez podrhtavanja. To smanjuje nepovoljne efekte koje bi duža aktivnost mogla da izazove.

P: A šta je sa kontrolom ekrana – šta ste uradili u tom pogledu?
O: Na tom području smo napravili velik korak. Svi novi ekrani sadrže DDC-Ci, kontrolni interfejs koji i korisniku i informatičkom administratoru pruža prednosti. Korisnik sada može precizno da kontroliše gustoću boje, svetlinu, kontrast i gamma vrednosti sa radne površine svog računara – i da time ubrza optimalnu regulaciju ekrana. Informatički administratori shvatiće da je DDC-Ci veoma koristan, jer omogućava bolju kontrolu daljinske konfiguracije i ispitivanja, čime se utvrđuju serijski brojevi, pozicija i status.

Radite jednostavno i brzo na dva računara

P: Uključili ste i KVM prebacivanje?
O: Da. Trend korisnika koji žele da kontrolišu dodatne računare kada rade sa kompleksnim aplikacijama raste. Napredni modeli serije X uključuju prebacivanje između tastature, miša i ekrana (KVM) preko USB-a, što smanjuje količinu kablova na radnom stolu i omogućava jednostavno i brzo prebacivanje između računara.

P: A šta je sa interfejsima?
O: Novi ekrani imaju standardne HD-15 analogne ulaze, a mnogi od njih sadrže i DVI-D digitalne ulaze za najnovije grafičke tehnologije.

P: Koje dodatne funkcije su ugrađene?
O: Kada razgovaramo o kvalitetu slike, oni nude veliku brzinu odaziva i – u skladu sa našom filozofijom – visoku rezoluciju za najbolje performanse. Široki uglovi gledanja povećavaju funkcionalnost, a svi modeli imaju karakteristiku protoka zvuka i priključak za slušalice. Celokupni dizajn je veoma moderan, sa tankom prednjom pločom koja pruža lepši izgled i mogućnost montaže na zid i bezbednosno zaključavanje. Dostupni su u crnoj i srebrenoj boji.

Bez obzira na to što želite od kancelarijskog ekrana, svakako ćete pronaći ono što vam odgovara u novim modelima LCD ekrana serije S i X kompanije SONY. Mešavina zadivljujućeg dizajna, praktičnih karakteristika i napredne tehnologije nudi mnogo prednosti koje povećavaju produktivnost, smanjuju troškove i povećavaju zadovoljstvo korisnika.

Leave a Reply