TV-Monitori

Objašnjenja za HD TV logotipe

Snalaženje u HD lavirintu ne mora da predstavlja naporan posao. Evo jednostavnog vodiča kroz sve logotipe i njihova značenja

Šta je HD?

HD vam omogućava da uživate u kućnoj zabavi zapanjujućeg kvaliteta. Pruža izuzetno jasnu i oštru sliku sa živim bojama, superiornim zvukom i dopet puta više detalja nego u slučaju standardne rezolucije.

Kada gledate Blu-ray Disc™ filmove, to je skoro kao da ste u bioskopu. Priključivanje PLAYSTATION®3 konzole takođe predstavlja iskustvo koje obara s nogu, uz likove i scene koje oživljavaju na ekranu uz neverovatan nivo detalja.

Kako da se snađete u mnoštvu logotipa?

HD Ready

HD Ready podrazumeva minimalnu rezoluciju od 720 linija za prikazivanje HD sadržaja.

Podržava HD video formate 720p i 1080i, ali ne može da prikaže punu rezoluciju iz naprednijih 1080p izvora.

Možda će doći do blagog izobličenja slike, pa slika neće biti savršena, ali će ipak biti odličnog kvaliteta ako koristite Blu-ray Disc™, DVD diskove sa povećanjem rezolucije i PLAYSTATION®3 igre.

HD Ready 1080p

HD Ready 1080p ili ‘Full HD’ predstavlja sledeći korak. Njegova rezolucija ispunjava minimalne zahteve za HD Ready, a podržava i 1920 x 1080 piksela.

U stanju je da prikaže 1080i i 1080p sadržaje bez izobličenja, što znači da možete nabaviti veći ekran od onog koji trenutno posedujete (čak i ako vaša soba nije toliko velika).

Veći nivo detalja znači da ćete moći da sedite bliže velikom ekranu, a nećete videti pojedinačne piksele, pa ćete moći u potpunosti da uživate u novoj generaciji kućne zabave.

HDTV i Full HD

HDTV podrazumeva digitalni tjuner u vašem televizoru. To znači da ćete moći da primate i gledate HD sadržaje bez potrebe za kupovinom zasebnog tjunera.

HDTV 1080p je isti kao HDTV, ali podržava i Full HD rezoluciju od 1920 x 1080, kao i 24p sadržaj.

Sony Gold Full HD je naš način da vam pomognemo da kreirate HD svet kod kuće. Svi uređaji sa ovim logotipom ispunjavaju zahteve za 1080p.

To znači da ćete TV moći da povezujete na Handycam®, Cyber-shot, Blu-ray Disc™ plejer ili PLAYSTATION®3 i tako kompletirati svoj Full HD sistem. Potražite ovaj logotip i kreirajte sopstveni HD doživljaj.

1920 x 1080 HD snimanje omogućava reprodukciju onoga što snimite na vašem HD televizoru sa širokim ekranom uz istu neverovatnu jasnoću i nivo detalja. Dok konvencionalni HD Ready snimci imaju 1440 piksela u horizontalnom pravcu, Full HD snimci imaju 1920.

Potražite ovaj logotip i oživite svoje kućne filmove u Full HD kvalitetu.

Leave a Reply