TV-Monitori

Panasonic omogućava prvo uživo 3D emitovanje sa Roland Garosa

Kompanija Panasonic i Teniska federacija Francuske (FFT) sklopili su partnerstvo koje će omogućiti prvo uživo 3D emitovanje evropskog sportskog događaja preko Orange operatera u Francuskoj i Eurosport kanala za gledaoce širom Evrope.

Kompanija Panasonic je danas objavila da je sklopila partnerstvo sa Teniskom federacijom Francuske (FFT), operaterom Orange i sportskim kanalom Eurosport, u okviru kojeg će organizovati uživo 3D prenos Otvorenog prvenstva Francuske 2010, Roland Garos. Ovo će biti prvi višednevni sportski turnir u Evropi koji će se emitovati uživo u 3D.

Roland Garos koji će se odigrati od 23. maja do 6. juna 2010.godine je jedan od najprestižnijih sportskih događaja i teniski grand slam sa najširom evropskom televizijskom publikom. Ljudi širom Evrope će po prvi put moći da dožive turnir u 3D na izabranim prodajnim mestima gde će se na televizoru reprodukovati impresivno iskustvo neposredne blizine terena. Na turniru Otvorenog prvenstva Francuske snimaće se svi mečevi na centralnom terenu „Filip Šatrije” i emitovati uživo u 3D.

3D pokrivanje dešavanja na turniru Roland Garos emitovaće se preko ADSL-a i optičke mreže do pretplatnika operatera Orange širom Francuske, na posebnom Orange TV kanalu. Zahvaljujući profesionalnim kamkorderima koje je omogućila kompanija Panasonic, Orange će imati mogućnost da snimi dešavanja iza scene u 3D i kreira posebne 3D izveštaje na terenu. Posle turnira snimiće se poseban 3D dokumentarni film kojeg će emitovati Orange TV kanal.

Osim toga, čitav turnir će se u 3D emitovati u brojnim prodavnicama po Francuskoj. Eurosport će 3D signal uživo primiti od operatera Orange i preneti 3D pokrivanje dešavanja satelitskom vezom u više od 3000 prodavnica u 58 evropskih zemalja, osim u Francuskoj, u kojima će se emitovati na Panasonic-ovim 3D plazma televizorima VT20. Korisnici širom Evrope imaće jedinstvenu priliku da po prvi put istovremeno uživaju u uticaju 3D tehnologije na prestižno Otvoreno prvenstvo Francuske za vreme trajanja turnira. Distributeri koji učestvuju u programu uskoro će biti dostupni na Panasonic 3D sajtu http://fullhd3d.panasonic.eu/en_GB

Loren Abadi, predsednik Izvršnog odbora i predsednik kompanije Panasonic Europe, dao je sledeći komentar: “Lansiranje naših prvih 50-inčnih Full HD 3D Viera televizora i Blu-ray plejera širom Evrope ovog proleća otvoriće mogućnost za novu eru impresivnog iskustva kućne zabave. Saradnja između kompanija Panasonic, Orange, Eurosport i FFT je značajan korak prikazivanja draži ne samo holivudskih blokbastera već i emitovanja živih programa. Mogućnost da se jedan tako prestižan sportski događaj prenosi uživo u 3D izdanju, rasplamsaće maštu publike i pružiti šemu za buduće 3D emitovanje.”

Mišel Graš, medijski direktor turnira dodao je: “Turnir Roland Garos je uvek, otkako se sport počeo pojavljivati na televiziji, prednjačio u inovacijama. Posebno smo ponosni na to da će Otvoreno prvenstvo Francuske biti prvi teniski događaj koji će se tako opširno pokrivati u 3D. Naš mobilni teren od šljake čini 3D slike još impresivnije. Ljubitelji tenisa širom sveta doživeće naš sport kao što ga još nisu doživeli. Spajanje tako različitih stručnih oblasti u okviru partnera turnira kao što je Panasonic, u ovako uzbudljivu svrhu, postavlja nova merila u tehnološkoj saradnji u oblasti sporta, i obećava velike izglede za dalji razvoj i nove probojne inovacije.”

Leave a Reply