TV-Monitori

Philips napušta TV proizvodnju

Philips će sa kompanijom TPV zaključiti sporazum o “pregrupisavanju poslova vezanih za proizvodnju televizora” piše Tanjug, a prenosi Mondo Portal. U novoj kompaniji Philips će imati učešće od 30 odsto.

 

Holandski Philips je objavio projekat prodaje svojih poslova vezanih za televizore prilikom saopštavanja rezultata ostvarenih u prvom tromesečju 2011. godine, koji su obeleženi padom rentabilnosti na koji je uticala elektronika za široku potrošnju. Philips je u prvom tromesečju zabeležio pad neto profita za više od 30 odsto u odnosu na isti period lane, na 138 miliona evra, dok je promet dostigao 5,3 milijarde evra, preneli su francuski elektronski mediji.
Postojeće teškoće u poslovima vezanim za televizore koje su već ugrožavale prethodna tromesečja navela su Philips na zaključivanje sporazuma vezanog za pregrupisavanje tih poslova u zajedničku kompaniju sa firmom TPV čije je sedište u Hongkongu.
Philips će zadržati učešće od 30 odsto u novoj kompaniji, dok će TPV imati udeo od 70 odsto.

Potpisivanje konačnih sporazuma trebalo bi da bude sprovedeno u trećem tromesečju ove godine, a spajanje bi trebalo da bude završeno do kraja godine.
U Philipsu upozoravaju i da bi događaji u Japanu mogli da utiču na njegove prihode i lanac snabdevanja tokom poslovne godine u toku. (Mi2Mobile)

 

Leave a Reply