TV-Monitori

Poboljšani Sony televizori na ovogodišnjem CES-u

Tradicionalno, novi televizori kompanije Sony izloženi na CES-u oslikavaju promene u načinu na koji korisnici koriste TV, odgovarajući na njihove želje i pružajući im mogućnost da istovremeno pristupe informacijama putem odlično organizovanog menija ili sa nekog drugog uređaja, poput pametnog telefona, tableta ili računara.

Kompanija Sony je tako razvila TV SideView aplikaciju, sa opcijom pomoćnog ekrana, koja stvara potpuno nov i dinamičan interfejs za jednostavno korišćenje i upravljanje brojnim prethodno instaliranim aplikacijama. TV SideView funkcija korisnicima omogućava međusobnu interakciju i razmenu utisaka u realnom vremenu, kao i pretraživanje sadržaja iz različitih izvora koristeći tehnologiju prepoznavanja glasovnih komandi. Ova aplikacija se može koristiti i kao univerzalni daljinski upravljač za televizore i ostale uređaja uređaje uz pomoć instaliranog IR (Infrared) standarda.

Sony “TriluminosDisplay” na CES-u 2013

Kompanija Sony posvećena je razvoju tehnologija koje usavršavaju preciznost prikaza boja. TriluminoS Display tehnologija omogućava realističan i živopisan prikaz, tako da će određeni modeli 2K i 4K televizora imati prirodniju i življu crvenu, plavu i zelenu boju. Takođe, Sony je primenom iste tehnologije proširio paletu Cyber-shot boja, α (Alpha) i Handycam uređaja za 2013. godinu, a planira da isto učini i sa VAIO računarima.

Leave a Reply