sony-4k
TV-Monitori

Revolucionarni Sony 4K televizor stigao u Srbiju

Kompanija Sony premijerno je u Srbiji predstavila svoj najnoviji BRAVIA LCD televizor dijagonale 84 inča (241 cm), sa 4K tehnologijom, koja pruža četiri puta više detalja u odnosu na Full HD rezoluciju.

Novi 4K televizor, model KD-84X9005, poseduje LCD ekran, koji prikazuje preko 8 miliona piksela (3840 x 2160), pružajući četiri puta više detalja od standardnih HD televizora. Novitet iz Sony-ja sadrži  ‘4K X-Reality PRO’ tehnologiju koja omogućava bolji kvalitet prikaza, a različite formate, kao što su Blu-ray i DVD, prilagođava 4K rezoluciji.

sony-4k

Ova tehnologija detektuje sve nepravilnosti i poboljšava sliku izoštravajući detalje i obogaćujući boje, bez obzira na vrstu video sadržaja. Gledaoci će moći da uživaju u kvalitetu 4K rezolucije, a kada se u potpunosti približe ekranu, neće videti pojedinačne piksele, već samo besprekorno realnu sliku zapanjujuće dubine i jasnoće, čak i pod uglom gledanja od 60 stepeni.

Osim toga, kombinacija jedinstvene Sony tehnologije procesuiranja zvuka i sistema zvučnika ‘10 Unit Live Speaker’, koji je optimizovan za ovu veličinu ekrana, omogućava snažan trodimenzionalan zvuk.

Uz impresivan ekran visoke rezolucije i odličan kvalitet zvuka, gledaoci mogu da dožive pravo bioskopsko iskustvo, uz realističnu sliku koja oduzima dah. Korisnici takođe mogu da uživaju u digitalnim fotografijama visoke rezolucije na velikom ekranu zahvaljujući posebnom PlayStation®3 softveru, ‘PlayMemories studio’, koji omogućava jednostavno organizovanje i uređivanje slika.

Kompanija Sony kontinuirano ulaže u razvoj 4K tehnologije, pa tako njena 4K porodica obuhvata digitalne projektore, kućne bioskope, kao i revolucionarnu kameru CineAlta ‘F65’ koja poseduje mogućnost snimanja u 4K rezoluciji. Veliki uspeh na tržištu potrošačke elektronike imao je i kućni projektor ‘VPL-VW1000ES’.

Leave a Reply