TV-Monitori

Samsung Apps prodavnica aplikacija za televizore dostigla 2 miliona preuzetih aplikacija

Samsung Apps je dostigao cilj za manje od godinu dana; ukupan broj preuzetih aplikacija udvostručio se sa jednog miliona za manje od dva meseca.

Kompanija Samsung Electronics Ltd. najavila je da je Samsung Apps, prva svetska prodavnica aplikacija za televizore, dostigla broj od dva miliona globalno preuzetih aplikacija. Ovo je najnovija prekretnica u Samsungovoj vodećoj ulozi u kategoriji Smart TV, što je došlo do punog izražaja na CES-u (Sajmu potrošačkih elektronskih uređaja) u Las Vegasu početkom januara. Samsung je dostigao cilj od 2 miliona preuzetih aplikacija samo godinu dana po lansiranju prodavnice Samsung Apps, a broj preuzetih aplikacija se udvostručio od novembra, do kada je preuzeto milion aplikacija.

Samsung Apps dozvoljava korisnicima da kupe i preuzmu aplikacije različitih provajdera sa vrlo raznovrsnim sadržajima i sve to direktno sa svojih Smart TV uređaja. Samsung Apps može da se pohvali da u ponudi ima oko 380 aplikacija koje su dizajnirane za Smart TV, a među njima je čak 259 besplatnih aplikacija. Ova prodavnica je trenutno na raspolaganju u 120 zemalja širom sveta.

„Ovaj poduhvat kao i kratak period u kojem je je postignut demonstriraju brzo rastuću popularnost aplikacija i sadržaja za Smart TV“, izjavio je gospodin Sangčul Li, potpredsednik Samsungovog Odseka za vizuelni displej. „Samsungova vodeća uloga u ovoj kategoriji se isplatila dopustivši nam da obezbedimo potrošačima nove doživljaje koji su bogatiji i integrisaniji više nego ikada.“

Interesovanje za Smart TV aplikacije poraslo je neverovatnom brzinom tokom sezone praznika. Kada je Samsung Apps dostigao 1 milion preuzetih sadržaja u novembru prošle godine, to je bilo tek 268 dana od lansiranja ove prodavnice. Dvomilionski cilj je dostignut samo 53 dana kasnije.
Neke od najčešće preuzimanih aplikacija sa Samsung Apps uključuju YouTube, Hulu Plus, ESPN Next Level, AccuWeather, Google Maps i Texas Holdem, što jasno ukazuje na to da postoji globalna potražnja za Samsungovom Smart TV zabavom u različitim oblastima popularnih potrošačkih hobija – sport, filmovi i igrice. Nakon što je ostvaren podvig od milion preuzetih aplikacija, potrošači su dnevno preuzimali u proseku 100.000 aplikacija na svakih pet dana.

Kao bi podstakla inovacije na polju Smart TV, kompanija Samsung takođe blisko sarađuje sa programerima kako bi u datoteku Samsung Apps uvela nove sadržaje. Tokom 2010. godine, Samsung je održao „Slobodne dane za TV programere“ širom sveta, čime je spojio programere i značajne lidere širom povezanog TV ekosistema, a sve kako bi razmenjivali mišljenja i planove za sledeću eru Smart TV. Kao prateći program Dana programera održavala su se takmičenja poput „Slobodnog TV izazova“ (http://www.freethetvchallenge.com/) u Sjedinjenim Državama, čiji su pobednici objavljeni početkom ovog meseca na manifestaciji CES.

„Programerska zajednica je od suštinskog značaja za održavanje zamaha i rasta Samsung Apps za TV“, rekao je gospodin Kjungšik Kevin Li, potpredsednik Samsungovog Odseka za vizuelni displej. „Ovi talentovani pojedinci će dati dubinu i personalizaciju okruženju koje smo izvorno izgradili sa našim partnerima, liderima u ovoj industriji.“

Samsung je u okviru obraćanja predsednika Samsungovog Odseka za vizuelni displej Bu-Keun Juna najavio niz partnerstava na visokom nivou, uključujući udruživanje sa liderima u domenu kablovske televizije, kompanijama Comcast i Time Warner, kao i sa liderima na polju onlajn videa, kao što su Hulu i Adobe.

Leave a Reply