TV-Monitori

Samsung F9000 – UHD TV sa ekranom od 8 miliona tačaka

Samsung Electronics je premijerno prikazao 55 i 65-inčnu verziju nove generacije televizora ultra-visoke rezolucije, naziva Samsung F9000. Značajna poboljšanja kvaliteta prikaza video-sadržaja, unapređena SMART TV platforma i mogućnost softverske i hardverske nadogradnje, samo su neke od prednosti novih uređaja koji su već dostupni kupcima.

Nova generacija ekrana sa LED osvetljenjem nudi izuzetan prikaz boja i detalja uz visok kontrast, a prati ga moćan skup algoritama za obradu slike naziva Quadmatic Picture Engine. Bez obzira na kvalitet izvora sadržaja, algoritmi ga prilagođavaju, uklanjaju smetnje, te poboljšavaju detalje i oštrinu slike pre prikaza na ekranu rezolucije 3840 sa 2160 tačaka.

samsung-f9000

Dizajn televizora F9000 odlikuje se minimalističkim dizajnom i uskim okvirom sa metalnim postoljem i metalik završnom obradom. Posebna pažnja posvećena je detaljima kao što su ugrađeni subwoofer i zvučnici ukupne snage 70W, dok One Connection Box uklanja mnoštvo kablova tako da priključne kablove multimedijskih reproduktora povezuje u jednu „razvodnu kutiju“.

Inovacije ne staju samo na eksterijeru. Naime, i sam prijemnik i One Connection Box spremni su za prihvat i reprodukciju sadržaja budućih revizija UHD standarda, a sam televizor u narednim godinama biće moguće hardverski i softverski nadograditi pomoću tzv. Evolution Kita, koji dodatno unapređuje performanse uređaja.

Leave a Reply