TV-Monitori

Samsung monitori osvojili tri SEAD globalne nagrade

Samsung osvojio nagrade za najbolji monitor srednjih dimenzija, najbolji monitor velikih dimenzija i najbolju novu tehnologiju

Kompanija Samsung Electronics osvojila je tri prestižne SEAD globalne nagrade koje dodeljuje organizacija „Super-efficient Equipment and Appliance Deployment (SEAD) Initiative“ – „Inicijativa za lansiranje super efikasne opreme i uređaja“. Monitor S22C200 je osvojio nagradu za najbolji monitor srednjih dimenzija, ispod 23 inča, model S27C450 je osvojio nagradu za najbolji monitor velikih dimenzija, preko 23 inča, dok je prototip kompjuterskog monitora, LED monitor sa pozadinskim osvetljenjem od 23.6 inča osvojio SEAD globalnu medalju za efikasnost u kategoriji najbolje nove tehnologije. SEAD globalne nagrade prepoznaju energetski najefikasnije kompjuterske monitore u četiri geografske regije.

samsung-monitor

Han Seok-džu, izvršni direktor poslovne jedinice za displeje u kompaniji Samsung Electronics, tim povodom je izjavio: „Čast nam je da primimo ove nagrade od organizacije SEAD. Ekološka održivost veliki je prioritet za Samsung i kompanija je posvećena tome da dizajnira proizvode koji su ekološki. Činimo sve da primenimo zelene tehnologije kod naših monitora i da smanjimo uticaj na životnu sredinu, kao i da uštedimo korisnicima novac koji izdvajaju za električnu energiju.“

Prototip kompjuterskog monitora, LED monitor sa pozadinskim osvetljenjem od 23.6 inča koji je osvojio SEAD globalnu medalju za efikasnost u kategoriji najbolje nove tehnologije jeste za 53% efikasniji od uporedivih displeja koji se danas mogu naći na tržištu1. Nagrađeni monitor će se naći u prodaji širom sveta tokom sledeće dve godine.

SEAD globalne nagrade ustanovljene su 2011. godine na ministarskoj konferenciji o čistoj energiji kojoj su prisustvovali ministri energetike iz 16 zemalja uključujući Francusku, Nemačku i Koreju. Nagrade predstavljaju evaluaciju energetske efikasnosti proizvoda koji se prodaju u Severnoj Americi, Evropi, Australiji i Indiji.

Leave a Reply