TV-Monitori

Samsung na sajmu IFA 2011 predstavio snagu sadržaja Smart TV-a

Kompanija Samsung Electronics, svetski lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, otvorila je sajam IFA 2011 svojim uzbudljivim viđenjem razvoja Smart televizora  širom sveta, uz osvrt na druge jedinstvene nove ponude Samsungove poslovne jedinice za vizuelni displej.

Šestu godinu za redom Samsung zauzima prvo mesto u Evropi i svetu, daleko ispred ostalih, zadržavajući svoju lidersku poziciju u TV industriji, kako u oblasti prodaje televizora tako i po pitanju udela na tržištu. U prvoj polovini 2011. u Evropi, Samsungov prihod od televizora sa ravnim ekranom, uključujući LCD i plazma televizore, imao je udeo na tržištu od 30.8%. Posebno na evropskom tržištu 3D televizora , Samsungova popularnost je bila evidentna sa ukupno 46.9% udela na tržištu u prvoj polovini 2011. Uz to, jedna trećina svih LED televizora prodatih u Evropi u prvoj polovini 2011. bili su upravo Samsungovi LED TV aparati, a polovina svih 3D televizora prodatih na malo u Evropi takođe je pripadala Samsungovom brendu.

 

Kako izbor sve personalizovanijih sadržaja za Smart TV podstiče tu industriju da zauzima nove visine, Samsung je insistirao na tome da se glavni potrošački trendovi odraze na sve TV aplikacije i pregledanje sadržaja. To se naročito odrazilo na uvođenje aplikacija za video-na-naručivanje kao što su Netflix, YouTube i Vimeo koje su suvereno vladale listom najboljih aplikacija na svetu, kao i na informativne aplikacije poput Goggle Maps i AccuWeather.com. Što se tiče Explore 3D, evropski potrošači su pokazali da više vole 3D sadržaje za velike ekrane kao što je IMAX-ov documentarac Ultimate Wave Tahiti.

 

Jako partnerstvo između YouTube i Samsunga je dodatno naglašeno ove sedmice, pošto će najpopularnija video platforma na svetu postati deo Samsungove 3D ponude. YouTube će ekskluzivno emitovati 3D sadržaje na Samsung Smart televizorima na sajmu IFA, u okviru prezentacije platforme TV doživljaja dizajniranog za Smart televizore. 3D sadržaj će dodati novu dimenziju gledanja sadržaja sa platforme YouTube na 3D TV, tako što će doneti na hiljade 3D video snimaka u kojima će potrošači moći da uživaj una svojim Samsung Smart televizorima. Ova aplikacija će biti predstavljena samo tokom ove sedmice i to ekskluzivno u Samsungovoj Smart TV zoni na štandu 101.

Leave a Reply