TV-Monitori

Samsung predstavio prvi zakrivljeni UHD televizor od 105 inča

Kompanija Samsung Electronics, lider u oblasti TV tehnologije poslednjih osam godina, predstavila je svoj prvi komercijalni zakrivljeni UHD TV i najavila svoju bogatu kolekciju zakrivljenih i UHD TV-a za 2014. Nova linija za 2014. godinu pojačava Samsungovu lidersku poziciju i postavlja ubrzani tempo na području inovacija, dizajna i sadržaja u TV industriji.

samsung-105

Samsung u 2014. godini pokazuje svoju predanost novim tehnologijama i ubrzanom prihvatanju istih, uvođenjem široke ponude UHD televizora koja uključuje najveći UHD TV na svetu dijagonale 110-inča, ukupno šest zakrivljenih TV-a kao i prvi i najveći svetski zakrivljeni UHD TV od 105-inča.

 

„Nastavljajući prošlogodišnje predstavljanje UHD televizora, u 2014. Samsung će biti predvodnik rasta industrije putem značajnih inovacija u kvalitetu UHD slike, revolucionarnog dizajna i ponude za korisnike“ – izjavio je HS Kim, izvršni potpredsednik poslovne jedinice displeja u kompaniji Samsung Electronics. „Spoj našeg zakrivljenog dizajna i UHD kvaliteta slike stvara vrhunsko iskustvo zabave. Samsung je spreman da udovolji zahtevima za UHD potražnjom sa novom ponudom lepo dizajniranih, odlično opremljenih i za budućnost spremnih Smart TV-a“.

samsung-uhd

S rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, novi UHD TV uređaji pružaju vrhunski kvalitet slike, a svi UHD izvori slike izgledaju spektakularno u kristalno čistoj 4k rezoluciji. Zahvaljujući UHD Upscaling funkciji, koja se nalazi na svim Samsungovim UHD TV uređajima, gledaocima je pružen najbolji mogući kvalitet slike, nezavisno od izvora emitovanja. Odgovarajuća Samsungova tehnologija konvertira Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotov UHD kvalitet putem jedinstvenog procesa u četiri koraka koji uključuje analizu signala, redukciju šuma, analizu detalja te konačno upscaling signala, te zato sve izgleda bolje na Samsung UHD TV uređajima. UHD Dimming tehnologija dodatno pomaže u optimizaciji slike tako što procesuira svaki blok slike i pruža tamnije nijanse crne i poboljšani kontrast.

 

Samsungovi UHD TV uređaji ne samo da podržavaju sve današnje standarde – uključujući HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 i HDCP 2.2, već su jedini TV uređaji na tržištu koji nude podršku za buduće standarde emitovanja, zahvaljujući Samsungovom UHD Evolution Kitu. Spoljašnja jedinica One Connect Box mozak je TV prijemnika, čime korisnicima omogućava da ga zamene s najnovijim Samsung UHD Evolution Kitom kako bi ostali u korak s poslednjom generacijom UHD standarda i dobili pristup najnovijim tehnologijama koje Samsung nudi. Time korisnici štite svoju investiciju tokom godina.

 

Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV odlikuje se proširenim ekranom, zakrivljenim dizajnom te je najveći ikad napravljeni televizor s bioskopskim odnosom prikaza slike u formatu 21:9. Rezultat navedenog je istinski bioskopski doživljaj u dnevnom boravku. Od 4K sadržaja, do Full HD ili HD izvora slike, sve izgleda bolje na ovom televizoru koji ima 11 miliona piksela za rezoluciju bez konkurencije.

 

Samsung zakrivljeni UHD televizori serije U9000 pružaju bogato i nenadmašno iskustvo gledanja zahvaljujući zapanjujućem UHD kvalitetu slike, zakrivljenom obliku ekrana i jedinstvenom dizajnu – koji izgleda kao da su postolje i nosači nestali. Sve što ostaje su briljantna 4K slika i širi prikaz koji privlači gledaoce kao nikad do sad. Zakrivljeni TV ima dva puta poboljšani odnos kontrasta slike u poređenju sa klasičnim ravnim ekranom. U9000 serija biće dostupna u varijantama od 78, 65 i 55-inča.

 

S9 serija UHD televizora narasla je zahvaljujući najvećem ekranu na svetu od neverovatnih 110-inča u UHD kvalitetu prikaza slike. Ova premium serija televizora menja način na koji su se do sada dizajnirali TV uređaji uz pomoć Frame TV koncepta.

Upotrebom Samsungove tehnologije kompresije okvira, okvir televizora je snažan i stabilan u svojoj strukturi, no istovremeno tanak i elegantan. S9 serija biće dostupna u varijanti od 110-inča kao i u prethodno dostupnoj varijanti od 85- inča.

Samsungova U8550 serija UHD televizora nudi UHD rezoluciju i sliku prepunu bogatih detalja i neverovatne čistoće. Ovaj TV ne samo da analizira izvor signala i redukuje smetnje, već i radi interpolaciju detalja slike zasnovanu na informacijama o kvalitetu slike dostupnim iz baze koja je ugrađena u memoriji TV-a (system-on-chip/SoC). Postolje Samsunga U8550 s tankih 1,2-inča i 7mm debljine dizajnirano je kako bi se stvorio privid kako celi uređaj stoji samo na ekranu. U8550 serija biće dostupna u dimenzijama ekrana od 75, 65, 60, 55 i 50-inča.

Leave a Reply