samsung-UHD-TV
TV-Monitori

Samsung UHD TV S9 izuzetne oštrine slike

Kompanija Samsung Electronics Ltd. dobila je priznanje za izuzetan kvalitet slike, zvuka i 3D performanse modela UHD TV S9 od prestižnih globalni kompanija za sertifikovanje UL, TUV Rheinland i Intertek

Ovo je prvi put da se dodeljuju takvi UHD sertifikati.

samsung-UHD-TV

UL, vodeća privatna kompanija za sertifikaciju u svetu, testirala je kvalitet slike Samsung UHD TV S9, analizirajući ujednačenost boje i jačinu osvetljenja, ugao gledanja i rezoluciju, 3D sposobnosti i audio izlaz. Zahvaljujući beskompromisnim performansama modela S9, UL je kompaniji Samsung dodelio prvu potvrdu na svetu za UHD performanse.

TUV Rheinland, vodeća nemačka kompanija za sertifikaciju takođe je prepoznala superiorni kvalitet slike uređaja Samsung UHD TV. TUV Rheinland je testirala kvalitet slike na UHD TV sa striktnim standardima, a testiranje se zasnivalo na neophodnoj razdaljini za gledanje UHD TV uređaja velikih dimenzija, u poređenju sa standardima za TV uređaje koji ne spadaju u kategoriju UHD TV.

Intertek, vodeća kompanija za rešenja kvaliteta sa sedištem u Velikoj Britaniji takođe je prepoznala ukupan kvalitet Samsung UHD TV S9 uz superioran kvalitet slike kao što su ujednačenost, boja, osvetljenost, ugao gledanja i rezolucija, dajući oznaku QPM (Quality and Performance Mark – „Oznaka kvaliteta i performansi“) po prvi put u okviru kategorije UHD TV uređaja. Intertekova Oznaka kvaliteta i performansi QPM se dobija kada se prođu rigorozni protokoli testiranja koji su osmišljeni tako da se pobrinu da proizvod bude u vrhu svoje kategorije, a u okviru kriterijuma kao što su funkcionalnost, rok trajanja, upotrebljivost i izrada.

Samsung UHD TV S9 ima više od 8 miliona piksela, četiri puta više nego trenutni Ful-HD TV uređaji. Lansiran na sajmu CES 2013, ovaj uređaj nudi rezoluciju slike, oštrinu i dubinu koje nemaju premca. Počev od ovih sertifikata, kompanija Samsung Electronics će nastaviti da radi na dobijanju sertifikata koji su u vezi sa UHD performansama za svoje druge UHD modele.

„Zvanično priznanje ove tri organizacije predstavlja značajan korak u napretku čitavog tržišta UHD tj. televizora sa ultravisokom definicijom. Naš cilj, da pružimo vrhunsko TV iskustvo, ostvaruje se i kroz podršku i potvrdu globalnih standarda“, izjavio je Hjogun Li, potpredsednik tima za istraživanje i razvoj u poslovnoj jedinici za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics.

„Nastavićemo sa unapređivanjem ovog tržišta, kao što ćemo i dalje pomagati ljudima da dožive najbolje u oblasti kvaliteta TV ekrana, slike i zvuka.“

Leave a Reply