TV-Monitori

Samsung zauzima lidersku poziciju na tržištu monitora treću godinu za redom

Postignut je rekordni udeo na tržištu sa 17,9 procenata prodaje za 2009. godinu, čime se nastavlja jedinstvena reputacija kvaliteta i inovativnosti. Samsung Electronics, svetski lider u oblasti digitalnih medija i digitalnih konvergentnih tehnologija, postigao je prošle godine svoj najveći udeo na tržištu kompjuterskih monitora ikada, zauzimajući prvu poziciju treću godinu za redom i tako učvrstio svoje lidersko mesto na tržištu.

Prema podacima IDC-a, kompanije za istraživanje tržišta, kompanija Samsung Electronics dostigla je rekordno visoki udeo u tržištu od 17,9 procenata, u domenu prihoda od prodaje, na ukupnom tržištu tokom protekle godine. Zadržao je prvu poziciju tri godine za redom, ili 12 uzastupnih kvartala, još od prvog kvartala 2007. godine.

Samsung Electronics je značajno produbio razliku na tržištu u odnosu na drugoplasiranog proizvođača monitora u istom periodu, sa 1,5 procenata prednosti u 2007. na 2,5 procenata prednosti u 2008. i 5,1 procenata razlike u 2009. godini. Kompanija je takođe postigla rekordno visok udeo na tržištu LCD monitora, ojačavši svoju reputaciju vodećeg proizvođača monitora.

Udeo kompanije Samsung Electronics od 18 procenata na tržištu LCD monitora, u domenu prihoda od prodaje, postigao je godišnji rast od 1,8 procenata u odnosu na 16,2 procenata postignutih 2008. godine i predstavlja vođstvo od 5,2 procenta u odnosu na drugoplasiranog na tržištu.

Na tržištu LCD monitora, Samsung Electronics je zadržao vodeće mesto tri uzastopne godine, ili 10 uzastupnih kvartala, od trećeg kvartala 2007. godine.

Samsung Electronics potvrđuje svoj rast godinu za godinom i zauzima takođe prvo mesto u domenu pojedinačne prodaje. Kompanija ima 15,9 procenata udela na ukupnom tržištu monitora i 15,9 procenata udela na tržištu LCD monitora. Njen udeo na ukupnom tržištu monitora i LCD monitora bio je 15,7 i 15,4 procenata tokom 2008. godine.

Samsung je ukupno prodao 160.2 miliona monitora na svetskom tržištu prošle godine, oko 6 miliona monitora manje nego 2008.godine. Od blizu 159.2 miliona monitora, preko 99 procenata ukupne prodaje bili su LCD monitori.

Monitori kompanije Samsung Electronics zauzimaju prvo mesto treću godinu za redom u domenu prodaje zahvaljujući kreativnim marketinškim aktivnostima vezanim za predstavljanje Ultra Slim TOC monitora (P2370).

Ovaj monitor koji je veoma cenjen po svojim vrhunskim performansama uzdigao je percepciju Samsung monitora kao vrhunskih proizvoda, što je postignuto kroz ekspanziju Samsungove proizvodne linije i stvaranja novih tržišta sa prestižnim uređajima kao što je LD serija ili brojnim data-display monitorima. LD serija jeste prva na svetu serija monitora ekskluzivno dizajniranih za upotrebu na laptop računarima.

“Samsung monitori ojačavaju svoju reputaciju bez premca na globalnom tržištu monitora”, izjavio je Kim Đin Hvan (Kim Jin-hwan), potpredsednik Vizuelnih displej poslova Samsung Electronics. “Kompanija ove godine planira da ojača još više svoju vodeću poziciju angažovanjem u oblasti dinamičkih aktivnosti i plasirajući nove proizvode koji imaju prestižne funkcije i dizajn, kao što su ultra-slim LED monitori koji predstavljaju najbolju LED tehnologiju, i velike, ekološki prihvatljive LED monitore za informacioni displej.”

Leave a Reply