TV-Monitori

Sony 4K televizori i novi sadržaji za pametne televizore

Sony je na CES 2014 predstavio nove 4K televizore, pametne televizore nove generacije sa sasvim novim sadržajima.

Asortiman 4K proizvoda kompanije Sony obuhvata sve aspekte prikazivanja, produkcije i uživanja u sadržaju, uz pomoć novih televizora raznih veličina, prvog 4K media plejera na svetu i 4K kamera.

sony-4k

Sony liniju 4K Ultra HD BRAVIA televizora, koja se stalno širi, predvodi model X95 sa dijagonalom od 85 inča. Ovaj model karakteriše X-tended Dynamic Range PRO tehnologija, koja jedinstvenim pozadinskim osvetljenjem pojačava kontrast između svetlijih boja i dubljih crnih tonova.

4K Ultra HD BRAVIA televizorima se pridružuje i X9 serija, poznata po svom inovativnom Wedge dizajnu koji štedi prostor, bez obzira da li se TV nalazi na zidu ili postolju, dok ugrađeni woofer, subwoofer i visokofrekventni zvučnici pružaju moćniji i bogatiji zvuk. Zajedno sa novom Sony 4K BRAVIA X85 serijom modela, svi ovogodišnji 4K BRAVIA televizori imaju ugrađen i 4K 60P HEVC dekoder, koji olakšava puštanje 4K sadržaja.

Sony je takođe predstavio i četiri nova BRAVIA Full HD televizora, koja su prikazana u novim veličinama i sa novim opcijama za gledanje, još interaktivniji od prethodnih modela. Osim toga, svaki je obogaćen i X-Reality™ PRO tehnologijom koja poboljšava preciznost slike, omogućavajući realističan prikaz.

Kako bi kupcima pružio još veći izbor 4K sadržaja, Sony sarađuje sa raznim kompanijama poput 500px, YouTube i drugih. Da bi fenomenalan 4K sadržaj učinio dostupnim za BRAVIA televizore, Sony sarađuje i sa kompanijom Netflix, kao i sa PlayMemories Online servisom za BRAVIA televizore u više od 27 zemalja i regiona.

Leave a Reply