Sony BRAVIA W9
TV-Monitori

Sony BRAVIA 2013 televizori od sada i na srpskom tržištu

Nova serija televizora sa naprednim funkcijama za zabavu i najširom paletom boja za živopisne slike

U skladu sa najavama na Sajmu potrošačke elektronike CES 2013, nova linija televizora kompanije Sony 2013 BRAVIA HDTV od danas je dostupna i na srpskom tržištu. Nove W-serije LED televizora, namenjene gledaocima koji su stalno u potrazi za neverovatnim HD iskustvom, pružaju jedinstvenu kombinaciju tehnologije i sadržaja uz izuzetno realan prikaz slike i impresivan zvuk. Novi modeli dostupni su u Sony prodavnicama i prodavnicama elektronike širom zemlje.

Sony BRAVIA W9

Sony BRAVIA W9

Počev od danas, Sony Centar u Ušću prvi je koji nudi poslednju seriju Sony BRAVIA televizora, demonstrirajući verne boje i inovativne tehnologije na licu mesta. Do 14. jula, Sony televizori mogu se kupiti u specijalnom pakovanju „Savršen par” – Bravia W9 veličine ekrana 46-55 inča u paru sa mobilnim telefonom Xperia Z, kao i Bravia W8 veličine ekrana 47-55 inča u paru sa mobilnim telefonom Xperia L, koji korisniku pruža inovativnu Sony tehnologiju.

„Naš cilj je razvijanje televizora sa mogućnošću prikaza bogate i živopisne slike, koja će korisniku pružiti jedinstveno iskustvo”, izjavio je Nebojša Popovski, menadžer prodaje kompanije Sony u Srbiji. „Napredna OneTouch funkcija koja koristi NFC (Near Field Communication) tehnologiju, proširuje mogućnosti povezivanja i omogućava trenutni prikaz sadržaja sa mobilnih telefona i drugih uređaja na velikom ekranu. Upravo zbog toga nova W serija televizora i Xperia telefon predstavljaju savršen par”.

Inovacije za bolju sliku

Nove W serije LED BRAVIA televizora uključuju modele KDL-W905A, KDL-W805A, KDL-W650A i KDL-W600A. Pored toga što imaju mogućnost Wi-Fi povezivanja, svi modeli W serije koriste poznati Sony X-Reality PRO procesor slike koji obezbeđuje oštriji prikaz detalja bez obzira na izvor sadržaja koji se prikazuje. Ova serija takođe koristi i Motionflow XR tehnologiju koja poboljšava prikaz brzih akcionih sadržaja i video igara.

Novitet za 2013. godinu, model W905A sadrži TRILUMINOS Display LED pozadinsko osvetljenje koji daje veran i prirodan prikaz nijansi, naročito crvene, zelene i plave boje koje je teško reprodukovati. Zahvaljujući integraciji novog pozadinskog osvetljenja i Quantum Dot tehnologije, ovaj model prikazuje znatno širu paletu boja i pruža prirodniji doživljaj gledanja uz pojačan osećaj dubine.

W905A model integriše jedinstveno, cevasto kućište zvučnika dužine 1,2 metara smešteno u kompaktnu jedinicu iza ekrana televizora. Iako smešteni iza ekrana, zahvaljujući novom dizajnu zvučnici reprodukuju bogate basove i niži zvučni opseg srednjih tonova, dajući dodatnu snagu zvuku tokom gledanja akcionih filmova i slušanja muzike, poput mnogo većih i glomaznijih zvučnika.

Novi modeli W serije Sony televizora poseduju i mogućnost bežičnog povezivanja putem Wi-Fi tehnologije. Model W905A dolazi sa NFC daljinskim upravljačem koji omogućava kompletno One-touch iskustvo, dok je kod modela W805A ovaj inovativni uređaj deo dodatne opreme. Pored toga, sve tri serije podržavaju MHL tehnologiju, tako da se opcija preslikavanja slike može postići i putem jednostavnog povezivanja kablom.

Sony Entertainment Network pretvara ove modele u pravo okruženje za digitalnu zabavu, uz pristup internet pretraživačima i omiljenim aplikacijama kao što su YouTube™, Twitter, Skype and Facebook®.

KDL-W905A model je dostupan u veličini ekrana od 55 inča po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 3125 evra. KDL-W805A model dostupan je u veličinama ekrana od 55 i 47 inča i cena počinje od 1700 evra. KDL-W650A model dostupan je u veličinama ekrana od 32 inča po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 560 evra.

Leave a Reply