TV-Monitori

Svi Fujitsu monitori od sada na LED tehnologiji

Kompanija Fujitsu objavila je da je prva među ključnim IT dobavljačima u svetu u potpunosti sprovela migraciju na LED pozadinsko osvetljenje u svim svojim linijama monitora, u skladu sa posvećenošću očuvanju životne sredine i inovacijama. Nadogradnjom svojih „P“, „B“ i „E“ linija monitora na LED (light emitting diode) tehnologiju osvetljenja, Fujitsu je i prvi dobavljač u čijem portfoliju više nema monitora koji sadrže živu.

Krajnjim korisnicima prijaće intenzivniji kontrast i manja potrošnja energije LED ekrana, i do 30% manje nego što se zahteva prema najnovijim ENERGY STAR propisima.

„Pozadinsko osvetljenje slike bazirano na LED tehnologiji je bolje zato što je intenzitet osvetljenja prilagodljiviji nego kod do sada najzastupljenije CCFL tehnologije. Upravo brzina i ’finoća’ promena intenziteta osvetljenja donose kvalitet koji subjektivno doživljavamo kao ’bolju’ i ’življu’ sliku“, objašnjava Mirko Grujičić, specijalista za tehnologije klijentskih sistema i servera u beogradskoj kancelariji kompanije Fujitsu Technology Solutions.

Opcije za komforan rad jasno su uočljive u kompletnoj osveženoj liniji Fujitsu monitora. Projektovani za celodnevan rad bez zastoja, novi modeli donose novi nivo kvaliteta slike sa kontrastom ultra-visokog intenziteta i opcijama za podešavanja na samom ekranu. Sve tri nove serije, „E“, „B“ i „P“ linija, takođe imaju Fujitsuovo ekološko rešenje „EKO-ključ“ (ECO-key) i LED signalnu lampicu kao indikator da su prebačeni u režim koji štedi energiju.

Fujitsu sada ima pravo rešenje na LED tehnologiji za sve zahteve tržišta, od opštih do superiornih. Za standardne poslovne korisnike tu je cenovno-prihvatljiva opcija u vidu novih monitora E linije, koji pružaju veliku vrednost za svakodnevni kancelarijski rad, optimizovanu sliku i opcije za štednju energije.

Za naprednije kancelarijske primene Fujitsu je dodatno poboljšao specifikacije svojih monitora B linije, i prilagodio ih jednostavnom i udubnom iskustvu. Korisnici mogu da podese udobnu i zdravu poziciju za rad zahvaljujući fleksibilnom i podesivom postolju, dok preko četiri USB priključka komotno mogu da se povezuju eksterni uređaji. Zahvaljujući Fujitsu-ovom „DisplayView“ softverskom alatu, kompanije sada mogu da prošire funkcionalnost softvera za upravljanje PC računarima tako da obuhvati i monitore – pošto i ovi monitori mogu da se resetuju i da se njima upravlja sa daljine.

Najbolja prilagodljivost u klasi je zaštiti znak novih Fujitsu P i B linija, koje sadrže podesiva postolja i “Pivot – Auto-Pivot“ karakterisitke u P liniji – što monitorima omogućava da se koriste i u portretskoj orijentaciji.

Na vrhu „piramide“, superiorni ekrani P linije su namenjeni zahtevnim korisnicima sa potrebama za ultimativnim grafičkim performansama, zahvaljujući mogućnosti da prikažu 1 milijardu boja i 3.7 miliona piksela (P27) – nekih 80 procenata više nego „Ful HD“ televizor dijagonale 40-inča (101,6cm). „P“ linija takođe ima bogate opcije za specifične zahteve grafičkih umetnika i profesionalaca u medicini, kao što su optimizovane performanse za rad sa nijansama sivih tonova. „D-Mode“ tasterom bira se fabrički podešena gama koja je optimizovana prema DICOM standardu sivih tonova, što omogućava da se čak i najfinije nijanse sive lako uočavaju. Takav kvalitet slike omogućava da se skupi ekrani za dijagnostiku zamene u mnogim medicinskim okruženjima.

U ovoj seriji su i Fujitsu-ova dokazana rešenja koja štede, među kojima su „0-Watt“ ili bez potrošnje u režimu kada se uređaj ne koristi, „Eko-sistem“ i automatska kontrola osvetljenosti.

Novi ekrani dostupni su za poručivanje u CEMEA & I regionu, a isporuka počinje od sredine novembra.

Leave a Reply