TV-Monitori

Toshiba lider u razvoju Quad Full HD (4K) TV uređaja

Toshibina CEVO ENGINE 4K platforma omogućava da Quad Full HD (4K) pruža oštriju, unpređenu sliku na TV uređajima sa širokim ekranom

Toshiba Evropa danas je najavila liniju Quad Full HD (4K) TV uređaja. Nakon lansiranja prvog Toshiba first Quad Full HD (4K) TV uređaja, 55ZL2, novi televizori će imati ekrane dijagonale do 84 inča i novu Toshibinu CEVO ENGINE 4K platformu. Toshiba je predstavila model od 84 inča (213cm) na svom štandu na sajmu IFA 2012 u Berlinu.

U poređenju sa Full HD TV uređajem, ima četiri puta više piksela a CEVO ENGINE 4K platforma omogućava impresivnu oštrinu, detalje i dubinu slike.

Bez obzira da li gledate 4K filmove na sajtu YouTubeTM, igrate igre sa 4K grafikom, koristite 4K internet aplikacije kao što je Google MapsTM ili gledate sadržaj snimljen komercijalno dostupnim 4K kamerama, Toshiba Quad Full HD (4K) TV uređaji pružaju savršen doživljaj gledanja. Linija Quad Full HD (4K) će biti dostupna u Evropi u prvoj polovini 2013. godine, u zavisnosti od zemlje.

Oštrina i detalji

Toshibini Quad Full HD (4K) TV uređaji imaju savršen kvalitet slike i na blizinu i na daljinu, što je od velikog značaja za ekrane veće od 50 inča (127cm). U poređenju sa standardnim Full HD televizorom iste veličine, optimalna udaljenost za gledanje QFHD ekrana je smanjena za pola a gledanje QFHD slike u punom kvalitetu nije ograničeno na velike prostorije i postaje praktično za svaki dom.

Zahvaljujući ovoj inovaciji i sa više dostupnog 4K sadržaja, raste potražnja za Quad Full HD (4K) televizorima sa velikim ekranom. USB podrška i CEVO ENGINE 4K omogućavaju gledaocima da gledaju 4K slike koje su sami napravili i uživaju i neprevaziđenim detaljima i kvalitetu.

CEVO ENGINE 4K i Toshiba 4K Resolution+

Nova CEVO ENGINE 4K platforma je glavni element Toshibinih Quad Full HD (4K) TV uređaja jer obezbeđuje veliku snagu za obradu signala i emituje jasnu, kvalitetnu i preciznu sliku. CEVO ENGINE 4K ima dodatnu prednost u tome što uvećava količinu sadržaja u kom korisnik može da uživa kroz podršku 4K sadržaju preko HDMITM tehnologije i dajući Blu-ray sadržaju oštrinu, detalje i dubinu 4K slike kakvi do sada nisu viđeni na TV ekranu. Blu-rayTM sadržaj je unapređen najnovijim Toshiba 4K Resolution+ algoritmom u okviru CEVO ENGINE 4K platforme i savršeno se emituje na Quad Full HD (4K) ekranu.

Pasivni 3D u punom sjaju

Pasivna 3D tehnologija unapređena je upotrebom u Full HD formatu. Uz 2160 horizontalnih linija ekrana, sada je moguće obezbediti sliku sa 1080 linija po oku, što eliminiše ograničenja pasivnog 3D-a i vlasnicima Toshiba Quad Full HD (4K) TV uređaja daje dodatnu prednost uz Quad Full HD.

Leave a Reply