TV-Monitori

Toshiba predstavlja novu L54 seriju televizora

Kompanija Toshiba Europe predstavila je novu L54 seriju televizora – Full HD 3D TV uređaje sa Smart TV funkcionalnošću, dostupne sa ekranima dijagonala 102 cm (40 inča) i 122 cm (48 inča). Idealna za porodice koje žele impresivno audio-vizuelno iskustvo po atraktivnoj ceni, serija L54 poboljšava vizuelni doživljaj sadržaja uz pomoć naprednih karakteristika TV-a među kojima su konverzija 2D u 3D sliku, kao i olakšan pistup online sadržajima.

Smart – uzduž i popreko

Spoj „Smart TV“ funkcionalnosti i osnovnog modela 3D LED TV-a otvara mogućnost da i početnici u rukovanju naprednim tehnologijama uživaju u korišćenju ovih uređaja. Serija L54 donosi i širok asortiman online sadržaja i fleksibilnost u kombinovanju doživljaja gledanja TV-a – sa mogućnostima pretraživanja, pregledanja internet stranica i obeležavanja omiljenih lokacija korišćenjem internet pregledača.

toshiba 40_48L54

Usluge videa na zahtev su takođe dostupne u ovoj seriji, tako da korisnici mogu da pregledaju sadržaje po rasporedu koji njima odgovara – uključujući i YouTube® servis. Pored toga, tu je i čitav niz zabavnih, muzičkih i aplikacija sa novostima – spremnih za korišćenje u bilo koje doba. Preko velikog ekrana je sada dostupna i Facebook „vidžet“-aplikacija za društvene mreže, kao i vidžet-aplikacija za vremensku prognozu.

3D dubina i detalji

Serija L54 TV-a ima Full HD rezoluciju i 3D active shutter tehnologiju koja daje oštrinu, jasnoću i živopisnost detalja u filmovima i drugim programima. Gledaoci tako mogu jednostavno da se sažive sa realističnom 3D akcijom na ekranu – bilo da je reč o fascinantnim dokumentarnim ili spektakularnim akcionim filmovima. Čak i kada je sadržaj u 2D prikaz, procesor ovog TV-a može lako da ga pretvori u 3D, u realnom vremenu, i tako emituje brzu, tečnu i realističnu sliku koristeći active-shutter 3D naočare. Dodatak AMR+ 400 (Active Motion & Resolution) panela znači da slika i kod brzih scena bogatih akcijom, kakvim obuluju razni sportovi, ostaje glatka i tečna.

Plug-and-play multimedija i povezivanje

Pregledanje uskladištenog sadržaja na TV aparatima L54 serije jednostavno je i svodi se na priključivanje USB memorijskog stika ili eksternog čvrstog diska (HDD) i izbor željenog media-plejera. Sa dostupnim opcijama za pokretanja fotografija, videa i muzike, korisnici mogu lako da pregledaju svoje kolekcije multimedije, jednostavno, uključivanjem uređaja u USB port na TV-u. HDMI® priključak omogućuje širi izbor zabave koju će na veliki ekran doneti igračke konzole, set-top box ili Blu-ray™ Disc plejer. Ugrađen Wi-Fi® omogućuje komforan pristup Smart TV servisima, bez potrebe za kablovima.

Preko kućne mreže kao svojevrsnog mosta između uređaja, filmovi i druge datoteke mogu jednostavno da se razmenjuju između PC računara i televizora u odvojenim sobama. Osim USB priključka, tu je i VGA priključak za povezivanje TV-a sa PC računarom.

Premium dizajn

Crn, uzak okvir sa srebrnom trakom i srebrno postolje serije L54, prepoznatljivi su elementi dizajna karakterističnog za kompletan asortiman Toshiba televizora. Energetski efikasan Edge LED ekran dostupan je u dve različite veličine i projektovan za jasniju sliku, što znači da zarad prednosti tankog okvira koji estetski izgleda dobro, nisu žrtvovane dubina slike i osvetljenost.

Toshiba L54 serija TV-a biće dostupna u Evropi tokom drugog tromesečja 2014. godine.

Toshiba L54 TV serija

  • Rezolucija: Full HD 1920 x 1080 Edge LED TV sa Active shutter 3D1 tehnologijom
  • AMR+ 4002 (Active Motion & Resolution)
  • Smart TV funkcionalnost sa internet pregledačem
  • 2D u 3D konverzija
  • Opcije za povezivanje: 3 x HDMI®, 1 x USB, PC ulaz, HDMI-CEC®, ugrađen Wi-Fi®
  • Audio: Dolby® Digital Plus
  • USB / HDD / Kućna mreža
  • Dizajn: Crn, uzak okvir sa srebrnom trakom i stalkom
  • Prijemnici (tjuneri): DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C, HbbTV®, analogue3
  • Veličine dijagonale ekrana: 122 cm (48”) and 102 cm (40”)


[1] Dva para 3D naočara su u paketu sa TV-om ili kao opcija.

[2] Kada radi u 3D režimu, AMR+ 200 u 2D režimu.

Leave a Reply