TV-Monitori

Toshiba TUM-32PRO1 novi Ultra HD monitor

Toshiba je predstavila TUM-32PRO1 – stilski oblikovan Ultra HD (UHD) monitor dijagonale 80 cm (32”) s Adobe RGB 99% rasponom boja za visok kvalitet i oštri prikaz namenjen kreativnim profesionalcima. Uz više modova za prikazivanje i 4K panelom sa širokim uglom gledanja za životopisnu sliku, ovo je savršen izbor za uređivanje fotografija, video-produkciju i dizajnersku upotrebu.

toshiba X-Rite

TUM-32PRO1 kompatibilan je s 99% rasponom boja Adobe RGB-a iz Adobe Systemsa koji je široko prihvaćen kao industrijski standard. Pokriva prošireni raspon boja, posebno područje plave i zelene boje, zbog čega je pogodan za korišćenje u izdavaštvu.

Moguće je postići istinsku reprodukciju boja, jednaku onima na štampanim materijalima, za bolju simulaciju. Monitor takođe podržava 10-bitni način rada koji oživljava čak 1.073,740.000 boja – plus impresivan raspon poboljšanja prikaza u raznim kombinacijama za  životopisnu sliku.

Fotografi, štampari i izdavači mogu snimati fotografije koristeći fotoaparat kompatibilan s Adobe RGB-om te videti poboljšanu reprodukciju boja na monitoru  i istu replicirati u štampi. Osim toga, TUM-32PRO1 ujedno je kompatibilan s većinom industrijskih standarda boje kao što je BT-709, SMPTE-C i EBU. Zahvaljujući TV i filmskim modovima, moguće je pogledati video sadržaj na sličan način kao što je to na klasičnim TV setovima.

Leave a Reply