TV-Monitori

Treću godinu za redom Samsung vodeći po tržišnom udelu na području monitora

Samsung u 2009. godini po prodaji ostvario rekordni tržišni udeo od 17,9 posto.. Samsung Electronics Co., Ltd, globalni lider na području digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, tokom prošle godine ostvario najveći do sad tržišni udeo na području računarskih monitora te treću godinu zaredom drži prvo mesto, čime je dodatno utvrdio svoje tržišno vođstvo.

Prema podacima kompacije za istraživanje tržišta IDC, na celokupnom tržištu monitora Samsung Electronics je ostvario rekordni tržišni udeo od 17,9 posto kad je reč o prihodima prodaje. Prvo mesto drži tri uzastopne godine, odnosno 12 uzastopnih kvartala, još od prvog kvartala 2007. godine.

Tokom navedenog razdoblja Samsung Electronics je značajno povećao razliku u tržišnom udelu u odnosu na drugoplasiranog proizvođača monitora i to od 1,5 posto u 2007., preko 2,5 posto u 2008. na 5,1 posto u 2009. godini. Kompanija je ostvarila rekordni tržišni udeo na području LCD monitora te ojačala svoj ugled kao globalni lider na području monitora.

Tržišni udeo tvrtke Samsung Electronics od 18,0 posto na području LCD monitora kad je reč o prihodima prodaje ukazuje na godišnji rast od 1,8 posto u odnosu na 2008. godinu kad je udeo bio 16,2 posto te na razliku od 5,2 posto u odnosu na drugo pozicioniranog proizvođača.

Na području LCD monitora, Samsung Electronics drži prvo mesto drži tri uzastopne godine, odnosno 10 uzastopnih kvartala, još od trećeg kvartala 2007. godine. Kad je reč o broju prodanih jedinica, Samsung Electronics je takođe ostvario godišnji rast te preuzeo prvo mesto. Kompanija je ostvarila tržišni udeo od 15,9 posto na sveukupnom tržištu monitora te tržišni udeo od 15,9 posto na tržištu LCD monitora. Tržišni udeli 2008. godine iznosili su 15,7 posto, odnosno 15,4 posto.

Leave a Reply