TV-Monitori

UHD Alijansa vodećih svetskih kompanija najavljena na CES-u 2015

Kako bi korisnicima pružili informacije o premium UHD sadržaju i uređajima i ponudili najbolje iz oblasti kućne zabave, vodeći holivudski studiji, brendovi potrošačke elektronike, distibuteri sadržaja, kompanije za postprodukciju i tehnologiju najavile su lansiranje UHD Alijanse na CES-u 2015.

 

Alijansu su formirale kompanije DIRECTV, Dolby, LG Electronics Inc, Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Sharp, Sony Visual Product Inc, Technicolor, Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox i Warner Bros. Entertainment. Kompanije u okviru ove Alijanse ujedinile su se kako bi uspostavile nove standarde za sledeću generaciju video zabave i podržale inovacije u oblasti video tehnologija, uključujući 4K i veću rezoluciju, HDR, širu paletu boja i 3D audio.

 

„Nastojimo da svakodnevno radimo na razvoju UHD sadržaja i uređaja visokog kvaliteta“, naglasio je Hjunsuk Kim, predsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Alijansa će podstaći razvoj UHD sadržaja visokog kvaliteta, pri čemu će istaći i TV uređaje koji pružaju vrhunsko UHD iskustvo gledanja.“

 

Kompanije će biti fokusirane na pružanje besprekornog i integrisanog UHD ekosistema visokog kvaliteta korisnicima. Između ostalog, premium UHD sadržaj i uređaji biće jasno obeleženi tako da potrošači mogu lako da ih prepoznaju u radnji.

 

„Inovativni napredak i poboljšanje kvaliteta u domenu TV uređaja se brzo razvija, i to se vidi na CES-u“, primetio je Majk Dan, predsednik kompanije Twentieth Century Fox Home Entertainment. „UHD Alijansa će biti korisna za potrošače jer će identifikovati proizvode i sadržaje koji pružaju pravo UHD iskustvo.“

 

„Saradnja sa različitim kompanijama i nove tehnologije nam dopuštaju da koristimo mnogo širi spektar kako bismo ispričali svoje priče, dok gledaocima pružaju verne boje, superioran kontrast i vrhunski kvalitet slike“, naglasio je Ron Sanders, predsednik kompanije Warner Bros. Home Entertainment.

 

UHD Alijansa ima za cilj da obezbedi da sve karike u lancu – od produkcije, distribucije i korišćenja sadržaja do performansi uređaja – ispune identifikovane standarde premium kvaliteta, dok istovremeno primenjuju standarde kvaliteta koji su otvoreni i dopuštaju fleksibilnost na tržištu, gradeći kod korisnika poverenje da mogu da gledaju sadržaje koje žele na svojim uređajima.

Leave a Reply