TV-Monitori

Verbatim DVD+RW mediji od 8cm

Verbatimov DVDR/RW koristi tehnologiju MKM-a i Verbatima, što obezbeđuje izuzetan kvalitet svakog zapisa. Odeljenje za istraživanje i razvoj kompanije Mitsubishi Chemical blisko sarađuje sa proizvođačima uređaja, što obzbeđuje široku kompatibilnost Verbatimovih diskova i čini ih savršenim za deljenje podataka sa računara, porodičnih snimaka, fotografija i muzike.

Ovi mini diskovi imaju spoljni prečnik od 8 cm, koji pruža kapacitet od 1,46 GB (2,6 GB za DL diskove). Uglavnom se koristi za kamkordere, ali i kao vizitkarte gde se uspešno mogu smestiti svi podaci za prezentaciju firme, proizvoda ili usluge. Jedino je ograničena kompatibilnost sa uređajima u koje se diskovi ubacuju kroz prorez kao što su neki Mac i all-in-one računari.

DVD+RW je disk za rezanje, kapaciteta 4,7 GB. Saglasan je sa specifikacijama +RW-Alliance. Verbatimov DVD+Rewritable koristi sloj Super Eutectic Recording (SERL). SERL obezbeđuje višestruko rezanje bez šuma. Kod konvencionalnih medija koji se mogu rezati i brisati, sloj za rezanje se oštećuje sa svakim rezanjem, što dovodi do smanjenja kvaliteta. Međutim, kod Verbatimovih medija koji se mogu rezati i brisati ovaj sloj se u svakom ciklusu brisanja vraća u savršeno stanje, tako da se sledeće rezanje vrši na besprekornom disku.

DVD+RW je medijum koji se može sekvencijalno rezati i brisati, prvenstveno namenjen snimanju video zapisa i arhiviranje aplikacija. DVD+RW diskovi se mogu rezati do 1000 puta. DVD+RW podržavaju razni DVD-ROM uređaji i DVD video plejeri.

Leave a Reply