TV-Monitori

ViewSonic VA2342-LED – monitor za svačiji džep

Kompanija ViewSonic nedavno je osvežila svoju ponudu monitora u popularnoj VA familiji sa nekoliko sjajnih rešenja, među kojima se po svojim visokim radnim karakteristikama izdvaja model oznake VA2342-LED. Pomenuti je dizajniran za širok spektar primena, počevši od surfovanja internetom i obavljanja svakodnevnih obaveza do uživanja u multimediji visoke rezolucije, a može da bude i solidno rešenje za igranje igrica, obzirom da poseduje TN panel poslednje generacije. Mi smo imali priliku da se sa njim družimo na par dana i evo kakve je utiske ostavio na nas…

Vizuelno posmatrano VA2342-LED monitor izgleda potpuno svedeno bez mnogo detalja na sebi i sa blago zaobljenim ivicama. Napravljen je od kvalitetne plastike koja je uglačana do veoma visokog sjaja, tako da računajte da ćete oko njega imati malo više posla oko održavanja. Postolje mu je kockastog tipa, ali veoma je stabilno i odlično se razume sa najrazličitijim radnim površinama, što će se posebno dopasti korisnicima koji vole radne stolove od stakla i glatkih materijala. Jedino što pomalo kvari jednostavnost i eleganciju VA2342-LED monitora jesu pet tastera izvedena sa donje desne strane monitora, čija je glavna uloga vezana za navigaciju i upravljenje pratećim OSD-om.

VA2342 LED 2 ViewSonic VA2342 LED: Monitor za svačiji džep

Kada smo već pomenuli OSD da kažemo da je isti na ovom monitoru veoma intuitivno odrađen sa opcijama direktno izvedenim ispred korisnika, tako da se sva podešavanja (uključujući i ona najopipljivija) mogu odraditi u roku od par minuta. Inače maksimalna rezolucija kojom operiše testirani je 1920×1080 piksela, što je sasvim dovoljno za uživanje u najnovijim filmova i multimediji visoke rezolucije. Kao što smo napomenuli panel istog je baziran TN matrici poslednje generacije, a odziv piksela je podešen na 5ms. U pogledu konektivnosti tipičan je VA predstavnik sa po jednim VGA i DVI izlazom.

VA2342 LED 3 ViewSonic VA2342 LED: Monitor za svačiji džep

Kvalitet slike koji nudi VA2342-LED monitor je za svaku pohvalu – pigmenti su maksimalno verno reprodukovani, a detaljnost je na najviše mogućem nivou. Prelazi su nešto umereniji, ali nama se lično to jako dopada prvenstveno zbog toga što ne izazivaju zamarenje očiju, čak i nakon višečasovnog posmatranja displeja. Inače, ovaj monitor je i relativno mali potrošač, odnosno spada u rešenja sa kojima je moguće uštedeti značajno na potrošnji energije (u konkretnom slučaju i do 25%). Sjajna stvar je i što mu je cena extra povoljna, zbog čega od nas dobija sve preporuke.

Cena (sa PDV-om): 15.207,00 dinara

Leave a Reply