TV-Monitori

ViewSonic VSD220 monitor kao Android tablet

Sa pojavom VSD220 modela, kompanija ViewSonic je napravila presedan u proizvodnji monitora, prenosi AndroidRevija.com . Eksplozivan tržišni razvoj u hardveru i softveru i ogromno interesovanje za pametne telefone podstaklo je ovu kompaniju da integriše Android operativni sistem i ekran osetljiv na dodir u jednom uređaju. Uz nisku potrošnju energije, uštedu prostora i upotrebljiv dizajn, ovaj proizvod je odlična alternativa konvencionalnom računaru.

vsd220_right_touch_2

VSD220 mogao bi se okarakterisati kao spoj Android tableta neobično velike dijagonale od 56 cm i touchscreen monitora rezolucije 1920×1080 piksela. Viewsonic se odlučio za cenovno pristupačni TN tip panela, sa W-LED pozadinskim osvetljenjem i kontrastom u odnosu 1000:1. Brzina odziva od 5 milisekundi garantuje nesmetano igranje u Windows okruženju.  Hardver je srednjeg ranga, jer se radi o dvojezgarnom Cortex A9 procesoru sa frekvencijom rada od 1 GHz. Unutar ovog hibrida nalazi se i 1GB RAM memorije, kao i 8GB-a internog skladišta, ali se ono može proširiti microSD karticama do 32GB-a.

Dizajn VSD220 je više usmeren ka AiO dizajnu, nego ka klasičnom monitoru sa postoljem. Ekran se oslanja na podesivi držač koja nudi različite uglove ekrana, od skroz uspravnog  do horizontalnog. Prednja strana VSD220 izrađena je od glossy plastike, što uređaj čini jako lepim za oko.

vsd220 left 2 ViewSonic VSD220 Android tablet u ulozi monitora

Za video komunikaciju obezbeđena je 1.3MP kamera koja je smeštena na gornju ivicu ekrana, dok su se za dobar zvuk pobrinuli stereo zvučnici sa SRS 3D tehnologijom. Uređaj ima veliki broj konektora, među kojima su:2 USB 2.0 porta pune veličine, micro USB port, audio izlaz za slušalice, standardni microHDMI konektor, dok se na zadnjoj strani uređaja nalazi RJ-45 Ethernet port pomoću koga je moguće povezati uređaj na internet i ako ne posedujete bežični ruter.

Budući da je reč o Androidu, uređaj nudi preinstalirane aplikacije poput Google Maps-a, Google Earth-a, YouTube-a, dok je za menadžer fajlova Viewsonic stavio ES File Explorer koji nudi velike mogućnosti kopiranja, brisanja, prebacivanja podataka sa raznih mesta, sa flash memorija, preko mreže, pa i cloud naloga kao što su Box ili Dropbox.

vsd220 right side 2 ViewSonic VSD220 Android tablet u ulozi monitora

ViewSonic VSD220 ima dve mogućnosti za korišćenje – preko ugrađenog bluetooth-a moguće je povezati tastaturu i miš koje VSD220 momentalno prihvata, dok je druga opcija monitor osetljiv na dodir. Za tach funkciju, neophodno je povezati računar i VSD220 microUSB-na-USB kablom koji je već u pakovanju. Od tog trenutka monitor je spreman za korišćenje sa Windows 8 operativnim sistemom.

Na osnovu svega navedenog, možemo zaključiti da je ViewSonic VSD220 uspešan hibrid Android tableta i moniora.  Sa cenom od oko 45.000 dinara, po ceni tableta od 10“ dobijate dva uređaja –  tablet od 22“ i touchscreen monitor u jednom.

source: AndroidRevija.com

Leave a Reply