TV-Monitori

Weg otvara fabriku LCD televizora u Železniku

Na sajmu potrošačke elektronike kompanija WEG je najavila otvaranje lokalnog proizvodnog pogona LCD televizora i klima uedjaja u Železniku, kao prvog te vrste u regionu.

Incijativa za otvaranje lokalnog proizvodnog programa LCD televizora i klima uredjaja je od samog starta planirana kao druga faza projekta uvoza i distribucije sopstvene robne marke WEG. Projekat domaće proizvodnje je unazad nekoliko godina više puta najavljivan i odlagan, ali konačno su se ostvarili svi neophodni uslovi i prve količine LCD televizora “Made in Serbia” su ugledale svetlost dana.

Proizvodna linija kapacita od million jedinica na godišnjem nivou je statovala sa radom početkom septembra, dok segment sa klima uredjajima kreće do kraja godine. Fabrika će pored linije za sklapanje postojećih komponenti sadržati deo za proizvodnju svih plastičnih masa.

Celokupan projekat vredan je preko pet miliona eura i realizovan je uz podšku države. Fabrika WEG u narednom periodu otvoriće 150 novih radnih mesta, dok će veći deo poizvodnih kapaciteta biti namenjen izvozu.

Nastojaćemo da proizodi iz fabrike WEG u kratkom roku postanu jedni od vodećih izvoznih artikala Srbije – istakla je Tijana Katalinić, direktor marketinga kompanije WEG.

Leave a Reply