Hardware

Verbatim predstavio PRIMALLOY nit za 3D štampu

Verbatim, pionir u oblasti skladištenja podataka, objavio je danas kako je predstavio nit za 3D štampu PRIMALLOY®. Ovaj izuzetno napredan materijal važan je dodatak kompanijskom portfoliju potrošnog materijala za 3D štampu koji dopunjuje nedavno predstavljene vrhunske PLA i ABS niti za štampu.

 

Novi materijal PRIMALLOY je termoplastični esterski elastomer (thermoplastic ester elastomer – TPEE) koji nudi poboljšanu fleksibilnost i elastičnost gume u poređenju sa standardnim materijalima TPEE. Nudi naročito visoke performanse po pitanju mehaničke snage, otpornosti na ulja i hemikalije, izloženosti toploti, ali i visok nivo stabilnosti čvrstine u širokim temperaturnim rasponima. Sve ovo čini ga vrlo atraktivnim izborom za korišćenje prilikom 3D štampe.

verbatim

Ključna područja primene ovog naprednog materijala uključuju komponente u autoindustriji, poput kvaka za vrata ili ležišta za električne konektore. Ujednu primenu nalazi u izradi raznih uređaja i naprava, od četkica za zube i naočara za ronjenje, do delova kao što su tasteri ili drške, držači i oklopi za razne kućne aparate, uključujući električne alate i mobilne telefone.

 

Pored materijala PRIMALLOY i postojećih materijala za 3D štampač, Verbatimova matična kuća, kompanija Mitsubishi Chemical Corporation (MCC), razvija mnoge inovativne materijale koji će u budućnosti proširiti ponudu Verbatimovih niti za 3D štampu. MCC ima dugu i obimnu istoriju u razvoju materijala za razne inžinjerske primene, naročito u industriji, medicini, proizvodnji automobila i potrošačke elektronike.


PRIMALLOY će biti dostupan u Evropi od decembra 2014. Pridružiće se Verbatimovim materijalima PLA i ABS koji su dostupni u obliku niti prečnika 1,75 mm i 3 mm (PLA) odnosno 1,75 mm (ABS). PLA i ABS niti se već prodaju u raznim bojama u namotajima mase jednog kilograma. Proizvodi se izrađuju u Japanu od najkvalitetnijih materijala i uz izuzetno visoku kontrolu kvaliteta kako bi se osiguralo kontinuirano punjenje štampača i stabilnu štampu. Niti se distribuiraju u vakumiranom pakovanju sa odvlaživačem i namotane su na kalem radi što jednostavnijeg punjenja štampača.

Leave a Reply