Hardware

Verbatim predstavlja inovativnu optiku za poboljšane performanse sijalica

Nekoliko dana pre početka stručnog sajma Light+Building,Verbatim je najavio kako će na svom štandu predstaviti niz inovativnih LED sijalica iz portfolia kompanije Mitsubishi Chemical Corporation: MR16 LED sijalica sa omnidirekcionim efektom, poboljšanu višesmernu optiku za sijalice Classic A kao i razvoj serije sijalica koje verno oponašaju plamen sveće korišćenjem tehnologije VxRGB.

 

Verbatimova dvobojna MR16 LED sijalica povoljna je i štedljiva zamena za dvobojne halogene sijalice koje se često koriste za svetlosne redove, viseće lustere i osvetljavanje izloga. Sijalica nudi sve prednosti štedljive LED rasvete, uz popularni „okružujući“ svetlosni efekt, tipičan za dvobojne halogene sijalice. Verbatimova 4-vatna dvobojna MR16 LED sijalica sa grlom GU5.3 nudi odličnu optičku kontrolu sa minimalnim prosipanjem i jasnim uglom zraka od 30 stepeni tamo gde je to potrebno. Zahvaljujući kompaktnom kućištu, MR16 se bez problema smešta u instalacije.

 verbatim-sijalice

Korišćenjem jedinstvenog sočiva stvorene dvobojnim procesom oblikovanja koji je razvio Mitsubishi, Verbatim će takođe predstaviti optičku tehnologiju Mirageball. Ova posebna sočiva omogućavaju ujednačenu, višesmernu distribuciju svetla – sa čim su proizvođači LED sijalica do sada imali problema, ne mogavši da spreče stvaranje senki ili prstena iz svetla. Nova sijalica Classic A savršena je za podnu ili zidnu upotrebu, kada se traži širok ugao svetlosnog zraka uz jednosmerno rasipanje.


Na sajmu L+B 2014 Verbatim će demonstrirati i dodatne verzije svojih pionirskih VxRGB™ Classic B sveća. Led sijalica VxRGB Natural Vision Flame Candle omogućavaju korisnicima da iskuse toplinu i doživlaj svetla prave sveće, zahvaljujući temperaturi boje od 1.900 K, koja je vrlo bliska toploj boji pravog plamena sveće. Ovoj sijalici pridružiće se i model Rich Flame Candle, još toplija bela LED Classic B sijalica, temperature 1.650 K, zatim Flicker Flame Candle – 1.900 K LED Classic B sijalica koja simulira i nežne pokrete plamena sveće koja gori kao i na kraju Tunable Flame Candle, koja simulira sijalice sa žarnom niti, nudeći sve toplije svetlo kako se prigušuje sa 2.400 K na 1.900 K.

 

Verbatim će takođe predstaviti dva nova spotlighta VxRGB MR16 sa visokim CRI-jem. Zahvaljujući CRI-ju od 97 i izborom između tople bele (2.950 K) ili hladne bele (6.500 K), nove Verbatimove VxRGB sijalice idealne su za lokacije koje traže rasvetu najvišeg kvaliteta. Hladna bela verzija je posebno prikladna za zlatare, određene prodavnice ili medicinske ustanove koje zahtevaju vrlo hladno, oštro, usmereno belo svetlo.

 

Pored ovih jedinstvenih LED proizvoda poteklih iz radionica Mitsubishi Chemicala, Verbatim će predstaviti i niz integririsanih LED instalacija za opštu ili rasvetu sa naglaskom, dostupnih u velikom broju dimenzija i lumenskih jačina za različite potrebe.

 

Dodatno, će biti prikazani i najnoviji beli organski OLED paneli VELVE™, proizvedeni korišćenjem novog procesa sa mokrim premazom. Mokri premaz su zajedno razvili Pioneer Corporation i Mitsubishi Chemical Corporation, a reč je o efikasnoj i pouzdanoj metodi za proizvodnju većih, kvalitetnijih panela po nižoj ceni, što će omogućiti razne nove primene u rasveti.

 

Sajam Light + Building održava se svake dve godine i jedan je od najvećih stručnih sajmova koji privlače arhitekte, dizajnere enterijera, dizajnere rasvete, podizvođače i distributere iz cele Evrope.

Leave a Reply