Hardware

Verbatim predstavlja nove proizvode na CeBIT-u 2011

Vrhunski proizvodi za snimanje podataka namenjeni poslovnim korisnicima glavna su tema Verbatimovog nastupa na sajmu CeBIT u Hanoveru u Nemačkoj, koji će se održati od 1. do 5. marta 2011. Verbatim će svoje nove proizvode predstaviti na prostoru Planet Resellera (hala 15, štand D54).

Na Verbatimovom štandu biće predstavljen prvi na svetu micro USB opremljen 256-bitnim hardverskim AES kodiranjem;ovo je samo jedan od brojnih Verbatimovih proizvoda za poslovne korisnike koji traže vrhunska, proverena i sigurna rešenja za snimanje podataka.

Store ‘n’ Go Executive II – prenosni tvrdi disk

Novi Verbatimov prenosni disk Store ‘n’ Go Executive II nudi SuperSpeed USB 3.0 interfejs, kapacitet od 750 GB te 256-bitno hardversko AES kodiranje za vrhunsku sigurnost podataka. Executive II odlikuje se tankim, minimalističkim dizajnom i dostupan je u četiri vrhunske metalik završne obrade: crnoj, grafitnoj, srebrnoj i bronzanoj.

Posebna karakteristika mu je senzorski taster osetljiv na dodir. Slično ekranima osetljivim na dodir, laganim pritiskom ovog tastera na kućištu diska moguće je aktivirati unapred definisane funkcije. Ovaj eksterni disk takođe dolazi sa softverskim paketom za uštedu energije Green Button, alatom VHD Formatter kao i softverom za sinhronizaciju i backup. Prenosni diskovi Executive II HDD biće dostupni u prodavnicama od marta 2011.

Verbatim Store ‘n’ GO USB 3.0 fleš memorija

Kombinovajući potencijal koji nudi interfejs USB 3.0 sa praktičnim formatom standardne USB memorije, Verbatim Store ‘n’ Go USB 3.0 flash memorija nudi esktremne brzine prenosa podataka, velik kapacitet i instalaciju tipa “plug and play”. Kompatibilna s Windowsima, Macom i Linuxom, ova memorija takođe radi i sa priključcima USB 2.0/1.1. Podržava prenos podataka brzinom do 100 MB/s na računarima sa USB-om 3.0. Dizajnirana sa kliznim mehanizmom koji štiti konektor, Verbatim Store ‘n’ Go USB 3.0 fleš memorija dolazi u kapacitetima od 16 GB, 32 GB i 64 GB.

Verbatim 2,5’’ SATA II SSD

Zamišljen kao zamena za interni disk u notebook računarima, Verbatimov 2,5-inčni SSD nudi brzinu čitanja do 250 MB po sekundi i brzinu zapisivanja do 220 MB po sekundi, što će transformisati performanse, pouzdanost i trajanje baterije na svakom računaru. U kapacitetima od 64 do 256 GB, Verbatimov 2,5-inčni SSD nudi brže pokretanje sistema, kraće vreme reakcije, poboljšano trajanje baterije i veću otpornost na udarce u odnosu na računare opremljene standardnim hard diskovima.

Dolazi sa 3,5-inčnim adapterom i naponskim kablom za opcionalnu instalaciju na desktop računare. Verbatimov 2,5-inčni SSD nudi napredno balansiranje “trošenja” SSD memorije i ispravljanje grešaka za pouzdan i dugotrajan rad. Tokom ove godine, 2,5-inčni SSD biće dostupan i sa paketom za nadogradnju sistema, zajedno sa softverom za izradu kopije diska, kablom za prenos podataka i detaljnim upustvima za instalaciju od strane korisnika.

Verbatim Secure Data Micro USB uređaj

Secure Data Micro USB je prva na svetu micro USB fleš memorija opremljena ugrađenim 256-bitnim hardverskim kodiranjem. Ova USB memorija je praktičan i pouzdan mediji za sigurno snimanje podataka, koja se može upotrebiti za razne poslovne primene, poput bilo koje druge USB memorije. Osiguravajući potpunu enkripciju i zaštitu podataka na njoj, ova USB memorija štiti korisnika od krađe ili gubitka podataka.

Proizvedena je korišćenjem tehnologije System-in-Package (SiP) koja integriše elektronske komponente u robusno, zapečaćeno kućište, čineći ove uređaje otpornim na prašinu, vodu i statička pražnjenja, što im osigurava poziciju jednih od najmanjih, ali najpouzdanijih USB memorija dostupnih danas na tržištu. Sve Verbatimove USB memorije podržavaju operativne sisteme Windows, Linux i MacOS.

Leave a Reply