Gadgets · Hardware · TV-Monitori

VideoMate E900F Dual TV/FM tjuner za PC

VideoMate E serija TV tjunera sa FM radio prijemom je namenjena radu sa PCI Express magistralom koja se može pohvaliti velikom propusnom moći i nižim zauzećem procesorskih resursa tokom transfera velike količine (video) podataka.

Ovaj napredni model E900F je specifičan po tome što poseduje dva TV tjunera za prijem zemaljske televizije (analogne i digitalne), odnosno kablovske televizije (analogne samo). Poseduje i hardverski koder videa u MPEG 1/2/4 standardima, tako da pri snimanju programa na disk ne zauzima prostor za “sirovi” snimak, već u realnom vremenu komprimuje i snima MPEG video na disk. Kao vrhunska PCI Express TV tjunerska kartica na svetskom tržištu, ova kartica je i kompatibilna sa Windows Media Center sistemom (podržanom i od strane Windows Viste), tako da dolazi sa MCE kompatibilnim daljinskim upravljačem.

Ako želite da sačuvate vaše slobodno vreme možete programirati snimanje TV programa koji vas zanima dok neki drugi program gledate uživo. Takođe možete gledati i dva kanala istrovremeno, po sistemu “slika u slici”.
Možete i započeti snimanje, a onda gledati nešto drugo dok se u pozadini snima, pa onda preći na reprodukciju snimljenog, ne prekidajući snimanje. Kada pri gledanju dođete do reklama, jednostavno ih premotate. Kartica sve vreme snima program na disk, a vi premotavate i pauzirate gledanje po želji, sve dok ne dođete sa gledanjem u realno vreme. Ovaj fantastični sistem se zove “timeshifting”.

Funkcionalnost ličnog video rikordera (PVR) je nadograđena mogućnošću uključivanja računara zarad snimanja (iz stanja S5 – shutdown). Naravno funkcioniše i “buđenje” iz stanja hibernacije (S4), kao i stanja “na čekanju” (stand-by, S3).
Kartica E900F je sposobna da sistem ugasi u zadato vreme (sleep timer) ili na pritsiak dugmeta na daljinskom.
VideoMate E900F ulazni signal, osim preko TV tjunera može uzeti i sa analognog video ulaza (S-Video, kompozitni). Naravno, bez obzira na ulaz (TV tjuner 1, TV tjuner 2, Radio, S-Video/kompozitni video), na usluzi je hardverska kompresija videa, odnosnom softverska kompresija stereo zvuka.
VideoMate E600 je realizovan na niskoprofilnoj štampanoj pločici (110×70 mm) i dobija se sa limenim profilom za niskoprofilna kućišta.
VideoMate E300 je kompatibilan sa svim analognim TV standardima za sliku (PAL/SECAM, NTSC) i zvuk (NICAM/A2, MTS, Stereo/Mono). Njegov softver podržava opcije slika u slici, video desktop, surfovanje kanalima, timeshifting, programiranje snimanja…
Video Mate E serija u startu podržava Vistu, kako njene 32-bitne, tako i 64-bitne verzije. Cena uređaja je 120€ i može se nabaviti u Direct Linku.

Leave a Reply