Gadgets · Hardware

VideoMate H900F TV/FM

VideoMate H900F je napredni TV tjuner sa Conexant čipom koji ima hardversku kompresiju videa u MPEG-2 formatu

Poseduje sve funkcije modela X500 plus donosi bolji daljinski upravljač kompatibilan sa Windows MCE specifikacijom, istovetan onome koji se isporučuje sa modelom Compro VideoMate M3F. Upravo zbog te MCE opcije H900F se može pohvaliti širim izborom softvera za gledanje i snimanje TV/video sadržaja. To mu je velika prednost na Windows Vista računarima jer se program može pratiti i u okviru Windows Sidebara.

Velika prednost modela H900F je to što je zahvaljujući hardverskom ubrzanju MPEG-2 kompresije, olakšano direktno snimanje na disk TV programa ili videa sa izvora priključenog na njegov video ulaz (preko S-Video konektora ili kompozitnog video ulaza). Takođe, H900F ima jednu mogućnost jedinstvenu za Compro – uključivanje računara iz stanja S5 zarad zakazanog snimanja programa.

Drugim rečima, ovaj model je idealan ako želite da sačuvate vaše slobodno vreme tako što ćete programirati snimanje TV programa koji vas zanima, a onda emisije ili epizode vaše omiljene serije gledati kada to vama odgovara, uživajući u prednosti premotavanja reklamnih segmenata kojima su krcati javni TV programi. Tek sa ovim naprednim modelom ćete moći da u potpunosti iskusite doživljaj vašeg ličnog video rikordera (PVR).

Osim toga H900F ima i FM tjuner za slušanje (i snimanje) radio programa na PC-u, a kako poseduje i stereo ulaz (+ 1 AUX header), može se koristiti i za snimanje zvuka sa spoljnog izvora.

Štampana ploča ove kartice je kao i kod modela X500 izvedena u niskoprofilnom formatu, a povezuje se preko PCI magistrale. Kartica je opremljena dodatnim činč konektorom za povezivanje sa radio antenom.

Videp čip Conexant CX23418 je kompatibilan sa svim analognim TV standardima za sliku(PAL/SECAM, NTSC) i zvuk (NICAM/A2, MTS, Stereo/Mono). Njegov poboljšani softver podržava opcije slika u slici, video desktop, surfovanje kanalima, timeshifting, programiranje snimanja…

Video Mate H900F se dobija sa drajverima za Vistu, kako za 32-bitne, tako i za 64-bitne verzije Viste.

Osim redovnog softvera dobijaju se aplikacije Ulead DVD MovieFactory 5 SE, a verzija softvera za PVR funkcije je unapređena – ComproDTV 4.
Na kartici se koriste kvalitetne SMD komponente, što dodatno doprinosi oštrini slike i zvuka, a svi konektori su pozlaćeni.

Kartica se može nabaviti kod Direct Linka, a cena je 85€ bez PDV-a

Leave a Reply